-
-

capgros.com/ACN

Més de 15000 persones assisteixen a la primera fira modernista de Canet

El consistori fa un balanç positiu del certamen i es planteja la seva continuïtat els propers anys

La primera edició de la Fira Mercat Modernista de Canet de Mar posa el punt i final aquest diumenge amb un balanç de públic i de participació. 'Les expectatives ens han desbordat' ha explicat el regidor de Promoció Econòmica i Turisme de l'Ajuntament de Canet de Mar, Albert Lamana. Els organitzadors calculen que entre 15.000 i 20.000 persones han visitat la fira, que té per objectiu donar a conèixer l'important llegat modernista que Canet posseeix, gràcies, en bona part, a les obres arquitectòniques que va realitzar Lluís Domènech i Montaner al municipi.

Inicialment, explica Lamana, la fira estava pensada per a les 14.000 persones que viuen a Canet. El seu objectiu era donar-los a conèixer el patrimoni local. L'Ajuntament, la Unió de Botiguers i Comerciants i diverses entitats del poble han unit esforços per fer aquesta activitat, la qual ha desbordat, fins i tot, les previsions més optimistes. "També ha vingut molta gent de fora, i hi ha perspectives molt engrescadores per continuar els pròxims anys", ha afegit el regidor. D'aquesta manera, es vol donar una nova difusió del municipi maresmenc a través del turisme familiar i cultural.

La trobada canetenca li deu molt a la Fira Modernista de Terrassa, que se celebra al maig. "Ha estat el nostre mirall per inspirar-nos i ens han ajudat molt", ha comentat. "Ens han assegurat que nosaltres hem aconseguit en només una edició, el que a ells els ha costat en diversos anys", explica amb satisfacció. Precisament, diumenge, els Gegantons Modernistes de Terrassa, van acompanyar als gegants canetencs en la cercavila popular per el centre de la vila.

A banda d'exposicions, activitats teatrals i musicals, la fira ha comptat amb un mercat d'artesans amb més de 60 paradetes, i un taller d'oficis, que ha comptat amb la participació de 20 artesans. En aquests dies s'ha pogut veure l'elaboració d'espardenyes, xiulets o pa amb les tècniques tradicionals emprades segles enrere. També s'ha consolidat al mercat la presència dels 'vitralls', unes galetes dissenyades per els flequers de Canet, i que estan inspirades en els vitralls de colors que decoraven els interiors i façanes dels edificis modernistes.

La 1a Fira Mercat Modernista de Canet de Mar ha suposat també una oportunitat de luxe per fer visites guiades a algunes de les joies arquitectòniques del modernisme que té la vila. Fins i tot, s'ha obert al públic, i especialment per a l'ocasió, la cripta del Castell de Santa Florentina. Un carrilet ha portat els afortunats –les places eren limitades i s'havien exhaurit ràpidament- fins el castell, la reforma més important del qual té la firma de l'arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner (Barcelona, 1849–1923).

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive