Vista aèria del Port de Mataró. R. G.
Vista aèria del Port de Mataró. R. G.

Mataró, l'únic municipi del Maresme que perd població

Durant el 2020 Mataró va perdre 354 residents mentre que el Maresme en va guanyar gairebé 4.000

El Maresme és la segona comarca de Catalunya que més ha crescut en nombre d'habitants, guanyant gairebé 4.000 habitants durant el 2020. La seva capital, en canvi, ha perdut població, sent l'únic municipi de la comarca amb saldo negatiu.

Segons dades de l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, el Maresme va tenir un guany net de població de 3.910 persones. Un creixement que es dona malgrat que durant el 2020 el saldo migratori va caure en un 44,79%, fruit en gran part per l'esclat de la pandèmia.

La Covid no ha impedit quel Maresme continuï creixent a nivell poblacional, sent la segona comarca que més ho ha fet darrere del Vallès Occidental. També destaca el fet que és la primera que ha atret és gent provinent d'altres indrets de Catalunya. Són 10.631 les persones que han optat per traslladar la seva residència a algun dels municipis maresmencs. En canvi, 7.660 han marxat cap a altres comarques, deixant un saldo migratori positiu de 2.971 persones.

Pineda tindrà la primera platja lliure de fums del Maresme

La platja de Pineda de Mar, un dels municipis que més creix

Pel que fa a la immigració procedent de l'estranger, durant el 2020 van arribar al Maresme 4.812 persones, procedents sobretot de països americans i africans, i en van marxar 3.356, majoritàriament en destinació a països de la Unió Europea. 

Mataró és l’únic municipi que, un cop comptabilitzades totes les entrades i totes les sortides, presenta una pèrdua de població neta (-354 persones). Els 29 municipis restants tenen un guany net, sent Pineda de Mar, Tordera i Malgrat de Mar els que registren xifres més positives.

Comentaris (14)

Andrés Fa 10 dies
No me estrada que la gente se marche de Mataró,yo por mis nietos y porque ya soy mayor.Yo amaba a Cataluña pero hace unos años que lla no lo veo igual,la Cataluña que tanto me gustaba a cambiado mucho y no para mejor.
Anna Fa 10 dies
Me mudé aquí hace casi ya un año y quiero irme, me han entrado en el patio de casa, grabado con mi perra, en mi calle no estoy segura ni nadie y mis vecinos de otro piso me pican amenazan y no puedo dormir. Ojalá no hubiese decidido venir aquí, normal que la gente de toda la vida esté harta de la delincuencia que hay aquí. Lo estoy pasando verdaderamente mal. Yahe tenido que llamar a los mossos tres veces.
Mar Fa 11 dies
Tothom es queixa f'en bote pero va guanyar amb majoria!!
Patricia Fa 11 dies
Normal... els barris cada vegada estan més deixats, bruts, amb delinqüència, incivisme... horrible. I molta gent de fora i sense papers. Que esperàvem? I cada any això serà pitjor... això sí, carrils bici só que tindrem...
mana Fa 11 dies
A Bote no le da verguenza que la gente marche de Mataró a otros municipios? A mi me daria porque algo hago mal como tener tanto chorizo sin controlar que ahuyenta a la gente normal. PEro claro el y su familia ni viven en Mataro con eso esta todo dicho
Bibiana Fa 11 dies
Jo també tinc ganes de marxar, potser ho farem ó no. Perque estic molt bé a casa i sóc una persona feliç, peró Mataró és un cau negre.
Jaume Subirà Fa 12 dies
Ha algú li extranya?
Ten Tola Fa 12 dies
Mataró és segons dades oficials la tercera ciutat més pobre de Catalunya i la cinquena més endeutada. Si no quedava clar el qué ens passa, ara també tenim la pèrdua de ciutadans com a consequència derivada de la realitat. No cal dir res més, qui no ho vol veure és perqué és cec o bé part interessada.
A Fa 12 dies
No m'extranya, i si no tingués fills a l'escola jo també marxaria....
Josep Lluís Fa 12 dies
I de què us estranyeu? Amb el nivell de brutícia, okupes, tràfic de drogues, agressions, robatoris, narco pisos, violacions i delinqüencia en general i un ajuntament què mira cap a una altra banda i només està per fer carrils bicis i tonteries, enlloc de fer front a les necessitats dels barris, el que seria estrany es que algú vingués a viure aquí. Moltes gràcies per la ciutat que ens esteu deixat!!!!

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive