Judith Vives

Mataró és contrària a la taxa d'incineració de la brossa

La Generalitat ha anunciat l'aplicació d'una ecotaxa que penalitzarà als municipis que portin moltes deixalles a la incineradora

El president del Consorci per al Tractament dels Residus Sòlids Urbans, Manuel Mas, s'ha mostrat contrari a l'anunci fet pel Govern de la Generalitat segons el qual s'aplicarà una ecotaxa d'incineració que penalitzarà el tractament de brossa domèstica a les plantes incineradores com la de Mataró (que és una de les cinc que funciona actualment a Catalunya).

Tot i que només es tracta d'una proposta, Mas ja ha manifestat el seu descontentament per aquesta mesura proposada pel conseller de Medi Ambient, Salvador Milà. «No té cap sentit, perquè les incineradores estem eliminant tota l'escombraria», afirma Mas. «Del que entra aquí només en surt el 2%, i la resta s'aprofita. Mentre que als Ecoparcs, de tot el que entra només se n'aprofita el 50%», afegeix.

Mas considera «un error» aquesta taxa que hauran de pagar els ajuntaments i que, en conseqüència, repercutirà en la factura de la brossa que paguen els ciutadans. «Estan atacant les incineradores, que som els únics que fem bé la feina», reitera Mas, que titlla de «fonamentalistes» aquells que s'opo-sen a la incineració per considerar-la una solució poc ecològica.

L'ecotaxa que el govern català vol aplicar a les incineradores és similar al que ja grava els abocadors. «Allà no s'aprofita res, i a més s'ocupa molt d'espai», denuncia Mas, «però a les incineradores s'elimina tot». «El que hauria de fer la Generalitat és promoure mesures per afavorir la incineració», afirma Mas.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive