Cada cop més maresmencs marxen a viure a l'estranger
Cada cop més maresmencs marxen a viure a l'estranger

Marxar a viure a l'estranger, l'opció de cada cop més maresmencs

El nombre de persones nascudes a la comarca que ara resideixen en altres països ha augmentat un 4,25% en el darrer any

patrocini akteon hipoteques
 

Marxar a viure a l'estranger és una opció per la que aposten cada cop més maresmencs. La xifra de persones nascudes a la comarca que actualment viuen en un altre país no para d'augmentar; segons les darreres dades, ho ha fet en un 4,25% en un any.

Són xifres facilitades pel Consell Comarcal, en base al Padró d'Habitants Residents a l'Estranger, que estableix en 14.202 el nombre de maresmencs i maresmenques que tenen fixada la seva residència habitual a l’estranger. El Maresme, amb aquest nou augment de més del 4%, se situa com la quarta comarca catalana amb més persones que han fixat la seva residència habitual en un altre estat.

El destí d'aquests maresmencs i maresmenques és variadíssim, ja que es reparteix en més de 90 països. El que n'acull més, però, és ben proper, ja que es tracta de França. En segon lloc se situa el Regne Unit i Alemanya ocupa la tercera posició. Pel que fa als països de fora de la Unió Europea que acullen més maresmencs, Argentina ocupa la primera posició de la llista. La majoria de maresmencs residents a l'estranger, però, ho fan en països de la Unió Europea, en concret un 37%, emntre que un 21,5% ho fa en estats europeus de fora de la UE, i un 21% en països de l'Amèrica del Sud. 

L'estudi aporta moltes xifres curioses. Per exemple, el país que ha experimentat un increment més elevat d'arribada de maersmencs és Israel, on la presència de persones de la comarca s'ha multiplicat més d'un 1000%. També destaquen paísos com Pakistan o Luxemburg, mentre que d'altrescom Emirats Àrabs Units, Paraguay o Gàmbia protagonitzen descensos molt pronunciats. 

Els tres països que en el darrer any han tingut un creixement més intens han estat Israel amb un increment del 1087,50%, Pakistan (+612,50%) i Luxembug (+486,36%). En canvi, destinacions com Emirats Àrabs Units computa un descens del 96%, Paraguay té una disminució del 88,42% i Gambia mostra una caiguda del 82,77%.

Pel que fa a l’estructura de les persones residents a l’estranger i darrera inscripció en algun municipi de la comarca del Maresme, el gruix es concentra en 3 trams d’edat. El de 40 a 49 anys aplega el 8,41% (1.195 persones); el de 15 a 19 anys té un pes del 8,14% (1.156 persones) i el grup de 10 a 14 anys representa el 7,98% (1.133 persones).

Calella és un any més on , proporcionalment, el pes de la població resident a l’estranger amb darrera inscripció al municipi és més elevada amb un 5,66%. En segon lloc se situa Sant Pol de Mar (4,11%) seguit per Arenys de Mar (3,73%) i Premià de Mar (3,72%). Tots aquests municipis presenten un percentatge per sobre del comarcal que se situa en el 3,04%.

 

 

Comentaris (12)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive