Jornada de turisme accessible al Maresme
Jornada de turisme accessible al Maresme

Redacció

El Maresme vol ser una meca del turisme accessible i inclusiu

La primera Jornada de Turisme per a Tothom organitzada pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme reuneix un centenar de persones relacionades amb el sector

patrocini akteon hipoteques
 

El sector turístic del Maresme s'ha plantejat com a objectiu convertir-se en una destinació accessible i inclusiva. La primera Jornada de Turisme per a Tothom, organitzada pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, va reunir aquesta setmana prop d'un centenar de persones relacionades amb el sector turístic de la comarca, incloent-hi tècnics, empresaris d'allotjaments i serveis, així com representants d'entitats socials. La conclusió de la trobada va ser molt clara: adaptar els serveis i infraestructures per garantir que tothom, independentment de les seves capacitats, pugui gaudir de la comarca.

Carme Ponsa, presidenta del Consorci, va destacar l’esperit d’aprenentatge i compromís que va marcar la jornada: “Hem iniciat un camí per convertir el Maresme en una destinació turística accessible, on tothom se senti valorat, benvingut i còmode. Tenim molts deures, però ja hem començat a fer passos en aquesta direcció”.

L’esdeveniment va comptar amb la participació de persones amb diversitat funcional que van compartir les seves experiències, animant els empresaris turístics maresmencs a implementar mesures i canvis per adaptar les seves instal·lacions i serveis. En aquest mateix sentit, es van presentar exemples de bones pràctiques d’empreses i entitats que ja han començat aquest procés, com l’Associació Divers. La seva presidenta, Elvira Navarro, va destacar la importància de tenir en compte no només l’accessibilitat física, sinó també la diversitat cognitiva i de gènere. En aquest sentit, va aportar als assistents idees innovadores com la teràpia amb animals per a nens amb autisme.

jornada turisme accessible3

Abigail Garrido, diputada delegada de Turisme de la Diputació de Barcelona, va reafirmar el compromís de les institucions per avançar cap a un turisme inclusiu: “Treballem per fer els espais i la informació més accessibles, perquè quan parlem de llibertat, parlem d’accessibilitat”. Va afegir que la jornada és un exemple d’aquest esforç col·lectiu.

Durant l’esdeveniment es van organitzar taules rodones on representants d’entitats com la Fundació Iluro, la Fundació Maresme i Ilunion van compartir iniciatives concretes per millorar l’accessibilitat en el sector turístic. També es van escoltar testimonis com el de Jere Mateo, un escalador que va superar un greu accident i s’ha convertit en nedador d’aigües obertes, i Maria Petit, qui lluita per seguir una vida amb normalitat tot i perdre la vista i l’olfacte en un accident. La jornada va culminar amb activitats inclusives com un espectacle de circ, un taller de lectura fàcil i un de llenguatge de signes.

 

Comentaris (3)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive