El Conseller d'Interior a la reunió al Maresme, que tindrà una junta comarcal de seguretat. Foto: ACN
Notícies relacionades
El Conseller d'Interior a la reunió al Maresme, que tindrà una junta comarcal de seguretat. Foto: ACN

El Maresme tindrà una Junta de Seguretat contra la multireincidència

Aquesta Junta Comarcal de Seguretat la impulsen el Consell Comarcal i el departament d'Interior com a "espai permanent d'intercanvi d'informació" i per "compartir neguits i escalar solucions"

El Consell Comarcal del Maresme (CCM) i el Departament d'Interior impulsaran una Junta Comarcal de Seguretat com a "espai permanent d'intercanvi d'informació" i per "compartir neguits i escalar solucions". És el principal resultat de la trobada entre els alcaldes i el conseller Joan Ignasi Elena, convocada arran de l'aparició d'un grup de delinqüents multireincidents que operava a Calella. Durant la reunió, Elena ha admès que calen més efectius, però no ha concretat quants nous agents de la darrera promoció recalaran al Maresme. El conseller ha explicat que el problema de la multireincidència és també legislatiu i demana canvis urgents després que els que es van impulsar ara fa dos anys s'hagi acreditat que "no eren prou acurats".

La proposta de la Junta Comarcal de Seguretat ha sorgit, segons ha detallat Elena, de l'alcalde de Mataró, David Bote, i del govern comarcal. El conseller diu que aquest nou espai "té tot el sentit del món" i garanteix la presència política i tècnica del Departament. Encara no s'ha concretat, però, com i quan es reunirà i quins membres hi tindran veu.

El conseller també ha defensat que al marge d'aquesta qüestió, Interior ha plantejat als alcaldes "més presència" policial, una millor "coordinació" de les policies i més presència dels serveis centrals dels Mossos d'Esquadra en moments conjunturals per garantir la continua millora de la seguretat a la comarca.

Amb tot, des del Departament afirmen que les dades són "bones" des del punt de vista objectiu, perquè els delictes se situen quinze punts per sota de la mitjana catalana. Pel que fa als robatoris, un dels principals maldecaps de les autoritats, les dades apunten a un descens generalitzat entre 2022 i 2023.

El president del Consell Comarcal del Maresme, Francesc Alemany, assegura que el "repte de les sensacions" és cabdal a la comarca. Com Elena, Alemany demana fer-hi front des de la lleialtat per no acabar amb disputes entre municipis: "Que la lluita entre diferents necessitats no acabi generant que ens convertim en competidors, en lloc de col·laboradors".

f28ac5ed e7a4 478a 835a f3b53afa0484

L'alcalde de Calella, Marc Buch, durant la reunió. Foto: ACN

Errors del passat

Durant la seva compareixença posterior a la trobada amb els alcaldes, Elena també ha apel·lat a errors del passat per explicar la situació actual al voltant de la seguretat. "Quan es decideix no contractar cap mosso durant set anys, es sobrecarrega les Policies Locals", ha dit el conseller sobre la inexistència de promocions d'agents al cos entre 2012 i 2019.

Elena afirma que el Govern està en vies de revertir-ho i pretén arribar als 22.000 agents a raó de 800 nous agents cada any. El conseller, però, insisteix en "reforçar els jutjats" perquè siguin més àgils a l'hora de gestionar els casos que els arriben i també urgeix a canvis legals per castigar de manera efectiva la multireincidència.

Comentaris (12)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive