Policia local de Sant Vicenç de Montalt, al Maresme
Policia local de Sant Vicenç de Montalt, al Maresme

El Maresme tindrà una borsa local de policies locals

La borsa, impulsada pel Consell Comarcal i Interior, permetrà als ajuntaments cobrir de manera ràpida les baixes d'agents policials i agilitzarà la contractació de nous efectius

El Maresme comptarà amb una borsa comarcal de policies locals. Aquesta iniciativa, acordada pel Consell Comarcal i el departament d'Interior, permetrà als ajuntaments cobrir de manera ràpida les baixes d'agents policials i agilitzarà la contractació de nous efectius quan els municipis necessitin reforços, com ara la temporada estiuenca. 

Es tracta d'un projecte pioner a Catalunya, segons expliquen des del Consell Comarcal. L'organisme durà a terme un procés de selecció de policies locals, supervisat pel departament d’Interior. Els policies que superin les proves s'integraran en una borsa de personal que estarà a disposició dels ajuntaments que necessitin agents de policia local, de manera que s’agilitza i se simplifica el procés de contractació.

Aquest dimecres el conseller delegat de Serveis als Municipis, Andreu Bosch, la directora general d’Administració de la Seguretat, Sonia Andolz, i la subdirectora general de Suport al Sistema de Seguretat en l’Àmbit Local, Begoña Curto, s'han reunit per acordar el rellançament del projecte. Bosch considera que la borsa serà “un referent a Catalunya i ajudarà els municipis a millorar la seguretat ciutadana“. A més, confia que estarà en funcionament l'estiu vinent.  

El conveni s'haurà de signar a quatre bandes: Consell Comarcal, Direcció General d’Admininstració de Seguretat, Institut de Seguretat Pública de Catalunya i els ajuntaments adherits. També s’estan perfilant les bases que regiran les proves de selecció de personal amb l’objectiu d’activar les proves de selecció d’agents durant el segon trimestre de l’any vinent

Comentaris (1)

Cuidado! Fa 2 dies
Cuidado, pobles del Maresme, que Mataró es quedarà tota la bossa. A la Policia Local de Mataró hi ha una epidèmia molt contagiosa.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive