La planta depuradora a Mataró, clau en el tractament d'aigues
La planta depuradora a Mataró, clau en el tractament d'aigues

El Maresme paga a Agbar quatre cops per sobre el preu de mercat, segons els Comuns

El partit denuncia "sobrecostos inaceptables" en els pagaments a Agbar de l'empresa responsable del sanejament i tractament d’aigües residuals de la comarca

patrocini akteon hipoteques
 

En Comú Podem ha denunciat que el Consell Comarcal del Maresme està pagant un sobrecost "inacceptable" en el servei de tractament i sanejament d'aigües de la comarca, que és competència d'aquesta administració. Segons han denunciat en un comunicat, l'empresa titular del servei, SIMMAR SL hauria pogut pagar més de 2,5 millions d'euros extra al proveïdor, Agbar, per no haver adaptat els contractes de compra d’energia als preus del mercat. 

Tal i com destaca el grup comarcal d'En Comú Podem, el tractament i sanejament de les aigües residuals és una competència del Consell Comarcal del Maresme. Una part important del cost de la prestació d’aquest servei està relacionada amb el cost de l’energia elèctrica. En aquest sentit, assenyalen que els preus que l’empresa  SIMMAR paga a Agbar no guarda relació amb el preu real de l’energia en el mercat, ja que quatriplicaria el cost real que hauria de tenir, segons el càlcul del partit.

Després de revisar diversa documentació, els comuns apunten que els preus dels contractes de subministrament elèctric han estat entre els mesos de gener de 2023 i abril de 2024 per sota dels preus mitjans del mercat,,  sense que SIMMAR, SL hagi fet cap adaptació als preus de mercat.

Els Comuns constaten que la no aplicació o la manca de clàusules de revisió per adaptar els preus, tant en el cas de SIMMAR, SL., com en la Concessió de Subministrament en Alta d’aigua al Maresme Nord, que té de titular a AGBAR (on es dona el mateix cas) així com l’absència de supervisió del Consell Comarcal del Maresme, està "permetent als socis privats establir uns preus desorbitats i inacceptables i que no s’adeqüen als preus reals del mercat". Això, afegeixen, està "produint un sobrecost al pressupost de l’administració que, en darrer terme, està pagant la ciutadania del Maresme".

Per això, el grup d’En Comú Podem ha demanat al Ple del Consell Comarcal del Maresme, entre d'altes mesures, instar a SIMMAR, SL. a adoptar les mesures necessàries per a aconseguir preus de compra d’energia en línia amb els de mercat per a la prestació del servei en 2024, a més d'elaborar i presentar a aprovació un nou pressupost per a la Prestació del Servei de Sanejament per l’exercici 2024 que contempli els nous preus. També demanaran al Consell un informe que avaluï possibles sobrecostos i la possible no aplicació de clàusules de revisió de preus establertes en els contractes.

 

Comentaris (8)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive