L'actuació de Vicco a la semifinal del Benidorm Fest

Del Maresme a Eurovisió: el somni de Vicco a punt de fer-se realitat

La cantant de Tiana Victòria Riba passa a la final del Benidorm Fest i aquest dissabte es pot convertir en l’hereva de Peret al gran festival de la cançó europea

Dissabte hi haurà pantalla gegant per seguir la final amb convocatòria a la Sala Albéñiz

Del Maresme a Eurovisió, passant per Benidorm. Aquest és el traçat del somni, del gran repte de la tianenca Victòria Riba. El seu nom artístic és ‘Vicco’ i de moment totes les notícies són positives. Ha passat a la final del Benidorm Fest (el festival musical que selecciona la cançó que representa a Espanya al certamen europeu) amb bons suports tant en el vot demoscòpic com en el del jurat. Dissabte serà a la final amb res a perdre i tot a guanyar.

A Tiana tothom la coneix, a la Victòria Riba. És una jove molt implicada al poble i ara és a punt de convertir-se en l’hereva històrica de Peret, el maresmenc que va representar a Espanya a Eurovisió fa 49 anys. La ‘Nochentera’ de Vicco és una cançó que enganxa i molt amb la que la maresmenca fa un autèntic desplegament a l’escenari. Reivindica l’estètica i la música dels idealitzats vuitanta però amb un llenguatge musical i escènic molt modern. Independentment de com acabi el periple del Benidorm Fest té números de fer carrera a les ràdio-fòrmules i les discoteques.

Videoclip de Nochentera



Pot guanyar, Vicco?

La pregunta a un dia de la finalíssima del Benidorm Fest (Dissabte a la nit a La1 de RTVE) és clara: pot guanyar la ‘nostra’ Vicco? No ho té fàcil però res és impossible. El Benidorm Fest ha comptat amb dues semifinals que han dibuixat les opcions finalistes però dissabte acapararà molts més vots i atenció. I amb competències directes, pot donar lloc a sorpreses. Veient les semis, Agoney i Blanca Paloma semblen un graó per sobre però la Vicco i la seva ‘Nochentera’ va quedar segona dijous.

Les sorpreses poden arribar. Fa un any semblava que les Tanxugueiras i l’Ay Mamá de Rigoberta Bandini eren favoritíssimes i al final va anar a Eurovisió la catalana Chanel. I hi va quedar tercera! Només per la possibilitat que Vicco pugui ser la Chanel d’aquest any, ja val la pena.  A Tiana estan exultants i l’Ajuntament i l’Alcalde fan campanya perquè arribi a Eurovisió. I no només això: hi haurà pantalla gegant per seguir la final amb convocatòria a la Sala Albéñiz

Els finalistes del Benidorm Fest

 • Agoney
 • Alice Wonder
 • Fusa Nocta
 • Megara
 • Blanca Paloma
 • Vicco, Karmento
 • José Otero 
 • En mans de la gent

Hi ha molta gent que critica i despotrica d’Eurovisió però la realitat tossuda és que el festival televisiu de cançó europea ha estat, segueix sent i serà un fenomen de masses. Milions de persones el segueixen el dia de la celebració i també es compten per milions els ‘eurofans’ arreu del continent. A Espanya, després de molts anys lligant l’elecció de la cançó amb formats tipus Operación Triunfo amb una successió quasi infinita de fracassos fa un any es va ressuscitar el Benidorm Fest i ha estat tot un èxit. D’audiències i de participació.

Dissabte serà el vot popular mitjançant missatges de telefonia mòbil qui tindrà molta part de paper en l’elecció de la guanyadora. De Tiana a Eurovisió passant pel Benidorm Fest: eurofans del Maresme, uniu-vos i a votar la Vicco!

 • Les notícies al teu Whatsapp
  Els titulars destacats de cada dia, directes al teu mòbil. Subscriu-te al Whatsapp de Capgròs al 638 06 99 84 guardant-te el número a l’agenda i enviant-hi ‘Alta’, també pots trobar Capgròs a Telegram i subscriure’t als newsletters diaris de Capgros.com.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive