Les galeries.
Les galeries.

El Maresme és la comarca amb més cinemes centenaris

L’Acadèmia reconeix les 13 sales més antigues de les quals n’hi ha 4 al Maresme: el Centre (Argentona), la Mozart (Calella), el Foment (Mataró) i La Calàndria (Masnou)

L'Acadèmia del Cinema Català ha homenatjatles sales de cinema que van iniciar les seves projeccions fa més de 100 anys i encara avui encara estan en actiu. En són 13 en el conjunt de Catalunya i 4 d’elles són al Maresme. És la comarca que en concentra més.

Una placa commemorativa llueix a les instal·lacions dels 13 cinemes centenaris de Catalunya. El sector va aprofitar l'acte d'homenatge de les sales centenàries per autoreivindicar-se. La Presidenta de l’Acadèmia Isona Passola assegura que la pandèmia "passarà" i el cinema se'n sortirà: "Tenim un públic sensibilitzat amb la cultura i especialment amb el cinema". La presidenta de l'Acadèmia demana "persistir" com els darrers 100 anys per poder-ne complir 100 més.L'homenatge s'emmarca en la línia iniciada fa uns anys per l'Acadèmia per recuperar i posar en valor el patrimoni cinematogràfic català.

Col·locació de la placa commemorativa a la Sala Mozart de Calella com a sala de cinema centenari, el 27 d'octubre de 2020 (horitzontal)

Col·locació de la placa commemorativa a la Sala Mozart de Calella com a sala de cinema centenari, el 27 d'octubre de 2020

El Maresme, la comarca amb més cinemes

La comarca del Maresme és al que més sales de cinema centenari aplega, amb quatre sales. Hi ha el Centre Parroquial d'Argentona, fundat el 1914 i que encara avui programa setmanalment cinema en versió original i pel·lícules infantils. Del 1904 és la Sala Mozart de Calella, gestionada per l'Ajuntament i coneguda popularment com Can Salom en honor al seu primer propietari.

El Foment Mataroní

El Foment Mataroní

A Mataró hi ha el Foment Mataroní, que va començar oficialment a funcionar com a cinema el 1910. A dia d'avui hi ha estrenes entre un i dos dies a la setmana. També el 1910 va arribar el primer cinematògraf al Masnou i el 1914 van començar les projeccions regulars al Cinema La Calàndria.

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive