El llibre 'El Maresme desaparegut'
El llibre 'El Maresme desaparegut'

'El Maresme desaparegut' retrata els paisatges i costums del passat a la comarca

El llibre surt publicat per Sant Jordi i inclou fotografies dels 30 municipis del Maresme entre finals del segle XIX i mitjans del XX

"El Maresme desaparegut" és una de les novetats que més poden apel·lar els maresmencs per Sant Jordi. El volum, editat per Efadós en col·laboració amb l’Arxiu Comarcal i el Consell Comarcal del Maresme, ofereix una selecció de fotografies dels 30 municipis de la comarca, entre finals del segle XIX i mitjans del XX.

La sèrie 'Catalunya desapareguda' ja ha retratat en volums específics un nombre important de municipis maresmencs. Tenen llibre propi Alella (2020), Arenys de Mar (2019), Calella (2020), Pineda de Mar (2020), Malgrat de Mar (2019), Mataró (2017) i Vilassar de Mar (2018), i s’estan preparant els volums específics de Cabrera de Mar i Santa Susanna. En el cas d'El Maresme desaparegut, és el primer volum de la col·lecció que abarca un territori comarcal. 

“El Maresme desaparegut” és un llibre de tapa dura de 184 pàgines que s’articula en tres capítols. El primer comprèn les localitats de l’Alt Maresme, començant per Tordera i Palafolls i arribant fins a Arenys de Munt i Arenys de Mar; el segon, el del Maresme Central –el més proper a Mataró–, comprèn les poblacions de Caldes d’Estrac i Sant Vicenç de Montalt fins a Argentona i Cabrera de Mar, i el darrer abasta les localitats del Baix Maresme i engloba les viles situades entre Vilassar de Mar i Cabrils, fins a Montgat i Tiana.

La major part de les imatges provenen dels fons de l’Arxiu Comarcal del Maresme, però també incorpora fotografies conservades en altres arxius públics i privats. La selecció d’imatges, els escrits dels capítols i els peus de foto són obra de l’historiador i director de l’Arxiu Comarcal, Alexis Serrano. El llibre permet comprovar, en definitiva, com han canviat els paisatges, els constums i les activitats que marquen el ritme dels pobles i ciutats del Maresme.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive