Santa Susanna, al Maresme, va acollir un festival neonazi, quelcom que ha generat el rebuig del Consell Comarcal
Santa Susanna, al Maresme, va acollir un festival neonazi, quelcom que ha generat el rebuig del Consell Comarcal

El Maresme es declara "comarca antifeixista" arran d'un festival neonazi a Santa Susanna

Centenars de seguidors es van reunir al municipi maresmenc per un festival musical de grups d'extrema dreta, i el Consell Comarcal ha aprovat una moció de rebuig a l'esdeveniment

El Maresme és una "comarca antifeixista" tal i com ha declarat el Consell Comarcal. El ple de l'organisme va aprovar una moció de rebuig a l'auge de l'extrema dreta arreu d'Europa, sense anar més lluny a la mateixa comarca. El passat 31 de maig, tal i com expliquen des del Consell, el municipi de Santa Susanna va acollir un festival neonazi, protagonitzat per grups musicals d'extrema dreta. L’acord no es va prendre per unanimitat tota vegada que Vox i el PP es va abstenir.

El festival, segons destaca la moció aprovada pel Consell Comarcal, va reunir centenars de seguidors que “van escampar el seu discurs d’odi pels carrers de la comarca exposant simbologia nazi i enaltint els règims feixistes“.El text remarca que el Maresme és una comarca d’acollida i que cal “plantar cara davant tota divulgació de discursos que tenen per objectiu ser un atac clar als drets humans, als drets de les dones, de les persones migrades i del col·lectiu LGTBI”.

Davant d’això, els Grups Comarcals de la CUP, ERC, En Comú Podem, Ara Pacte Local, Junts i PSC, van presentar la Moció que incorpora acords com ara instar els ajuntaments de la comarca a denegar l’ús d’equipaments públics i la via pública, a col·lectius i formacions polítiques que incitin a la discriminació racial, ètnica, d’orientació sexual, cultural, de gènere o política. Així com a entitats que facin enaltiment del franquisme, el feixisme, el racisme o mostres d’odi.

La moció declarar el Maresme comarca antifeixista i en favor de la convivència en la diversitat, i manifesta de manera pública el rebuig davant qualsevol esdeveniment que fomenti i atempti contra els drets fonamentals. A més, condemna formalment els actes públics i les declaracions que facin apologia del racisme, de la xenofòbia, dels genocidis o de la discriminació contra els drets humans. 

A banda, també s'insta  al consorci de turisme costa del Maresme, com a ens adscrit al consell comarcal, a realitzar una reflexió sobre les afectacions d’aquest tipus d’esdeveniments a la promoció turística de la comarca.

 

 

Comentaris (13)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive