El Maresme busca 11 policies locals pels pobles amb menys agents
Notícies relacionades
El Maresme busca 11 policies locals pels pobles amb menys agents

El Maresme busca 11 policies locals pels pobles amb menys agents

Interior i Consell Comarcal repeteixen convocatòria conjunta buscant agents per Argentona, El Masnou, Premià de Dalt, Teià, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar

patrocini akteon hipoteques
 

El Consell Comarcal del Maresme ha decidit reprendre una iniciativa innovadora per donar resposta a la manca d'efectius en els cossos de policia local de la comarca. Després de l'èxit de la prova pilot realitzada l'any 2022, el Consell, juntament amb el Departament d'Interior, ha aprovat la convocatòria unificada per cobrir 11 places en 6 ajuntaments del Maresme, que s'enfronten a una situació de manca d'agents en els seus quadres. Aquesta col·laboració interadministrativa és pionera a Catalunya i té com a objectiu principal atendre les necessitats de seguretat dels municipis maresmencs.

Durant el Ple celebrat recentment, es van aprovar els convenis amb els ajuntaments corresponents i les bases reguladores del procés de selecció. Aquestes 11 places, destinades a policies locals, seran distribuïdes entre diversos municipis del Maresme, incloent Argentona, El Masnou, Premià de Dalt, Teià, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar. A més, els aspirants que superin les proves però no obtinguin plaça tindran l'oportunitat de formar part d'una borsa de personal interí, gestionada pel Departament d'Interior, per cobrir altres vacants en 9 ajuntaments maresmencs durant un període de 2 anys.

La convocatòria, que s'obrirà la propera setmana, té com a objectiu que els nous agents puguin incorporar-se al curs de l'Escola de Policia de Catalunya el proper mes d'octubre. Així, es garanteix una formació adequada per al desenvolupament de les seves tasques. Aquesta iniciativa també compta amb l'assistència tècnica del Departament d'Interior, a través de la Direcció General de Coordinació de les Policies Locals, i de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

La manca d'efectius en els cossos de policia local és una qüestió preocupant per a molts ajuntaments del Maresme, que també es queixen de la manca de presència dels Mossos d'Esquadra. En aquest sentit, la convocatòria unificada representa un pas important per garantir la seguretat i el benestar dels ciutadans de la comarca, assegurant una presència policial adequada i cobrint les necessitats del territori.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive