Mamma Mia, de La Inestable
Mamma Mia, de La Inestable

Mamma Mia: el musical de tot el poble triomfa a Llavaneres

Més de 3.000 persones assisteixen a les dues funcions de l’espectacular muntatge del musical Mamma Mia de la companyia llavanerenca ‘La Inestable’

vlm capgros 01
 


La Minerva 2023 serà recordada durant anys sobretot quan a Llavaneres es faci memòria d’una de les seves fites culminants: les dues representacions del cèlebre musical Mamma Mia que la companyia La Inestable va propiciar. Propiciar i protagonitzar, sí, però no pas en solitari sinó amb la complicitat de moltíssima gent del poble, al costat d’entitats com la pròpia escola de música i assolint un èxit incontestable amb més de 3.000 persones gaudint dels dos passis que se’n van fer a Ca l’Alfaro. 

El Mamma Mia llavanerenc venia de lluny. D’abans de la pandèmia i tot, de fet. La Inestable es va proposar fer-la grossa i després d’ajornar-ho tot per raó de força major amb la Covid va emprendre el seu repte més gran per la Festa Major local. Les dades parlen per si soles de l’embalum del repte: més de 100 persones implicades en el muntatge, entre actors i tècnics, un pressupost de 15.000 euros (en la major part destinada a llum i so en no tenir cap teatre adient a la vila) i una capacitat de convocatòria espectacular, de les més altes en quatre dècades de trajectòria de la companyia.

“Tothom s’ho va agafar amb moltes ganes i esforç. Mamma Mia és un projecte de poble que ha comptat amb moltes entitats com l’escola de música i el seu director Marcel Ferrer que va fer els arranjaments a diverses veus, una feina bàsica”, rememora la directora de l’espectacle Lurdes Saavedra. La pròpìa companyia va viure amb sorpresa com la primera de les dues funcions se n’anava fins més enllà de les 1.800 cadires. “Fins i tot hi havia gent dreta i d’altres que anaven a casa i portaven el seu propi seient per no perdre-s’ho”, recorda Saavedra. L’èxit és incontestable, triplicant l’assistència d’altres espectacles de la companyia per La Minerva.

Saavedra reconeix que “la tirada que té un musical com Mamma Mia va ser clau perquè molta gent tingués ganes d’apuntar-s’hi. “Va ser tot un efecte dominó, s’apuntaven grups de gent diversa, teníem actors de 10 i 11 anys i d’altres de 70, hi van participar persones amb dificultats funcionals, òbviament la consigna era no tancar la porta a ningú i tothom apareixia a almenys tres escenes”, recorda la directora.

No repetiran malgrat l'èxit

La Inestable no apostarà, per l’envergadura del muntatge a nivell logístic i de pressupost, per repetir el Mamma Mia tot i que ja els ho han demanat. Això sí, Saavedra explica que “plantegem la temporada que ve a quatre estrenes en lloc de les tres que solíem fer” i explica que “el nostre repte és poder aprofitar les ganes de participar de tants grups i tanta gent a nivell de poble”. Per tant el poble, la seva cultura i la companyia surten reforçats de l’aventura.

El Mamma Mia llavanerenc ha estat possible gràcies a l’Escola Municipal de Música (EMM) de Llavaneres i a les entitats que hi han col·laborat: el CN El Balís, El Casal de Llavaneres i els Banyuts. Un exemple a nivell municipal de com es fa pinya al voltant de la cultura. La millor expressió possible per a ser recordada d’aquesta passada Minerva.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive