El llibre de dones poetes del Maresme
El llibre de dones poetes del Maresme

Un llibre recull la poesia maresmenca en clau femenina

'Dones poetes de la Maresma', de l'editorial Voliana, recull 107 dones poetes amb vincles amb la comarca

La poesia del Maresme en clau femenina. Aquest és el punt de partida de 'Dones poetes de la Maresma', el nou volum publicat per l'editorial Voliana Edicions, amb seu a Argentona. El llibre recull els poemes d'un total de 107 autores entre 1901 i 2020.

Tal i com expliquen des del Consell Comarcal, que ha col·laborat en l'edició de l'obra, 'Dones poetes de la Maresma' "feminitza el topònim de la comarca per fer sentir la veu de les dones que han publicat poesia en català", des de principis del segle XX fins a l'actualitat.  Les també poetes maresmenques Emilia Illamola i Queralt Morros en són les autores.

Les dues autores han passat prop de dos anys de recerca, que les ha portat a contactar directament amb 14 poetes, o bé amb les seves famílies. Aquestes autores són les que ocupen la primera part del llibre i han escollit i classificat per dècades els poemes de les 93 restants. En conjunt, presenten un repàs a la història del territori i als canvis socials a través del sentir de la poesia femenina.

El Consell Comarcal del Maresme ha col·laborat en l’edició de “Dones poetes de la Maresme” i facilitarà que arribi a totes les biblioteques públiques de la comarca, de cara a ajudar a visibilitzar les dones literates del territori i facilitar que tothom hi tingui accés. 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive