capgros.com/ACN

Llavaneres reclama 15 milions a Proinosa per les obres de la zona esportiva

L'Ajuntament va pagar l'obra amb la cessió d'uns terrenys a la constructora i ara vol un rescabalament econòmic

L'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres reclama 15 milions d'euros a la constructora Altiare, l'antiga Proinosa, per haver incomplert el contracte signat el juliol del 2006 per a la construcció de la zona esportiva del municipi. L'Ajuntament va pagar l'obra amb la cessió d'uns terrenys urbanitzables al centre del poble, però més de cinc anys després Proinosa només ha acabat el camp de futbol. El setembre del 2010 la companyia va presentar concurs de creditors, quan encara falta fer un poliesportiu amb gimnàs i piscina coberta, entre d'altres. L'obra pendent està valorada en 15 milions d’euros. L'Ajuntament vol aquesta indemnització econòmica per poder adjudicar l'obra a una altra constructora.

L'Ajuntament de Llavaneres ha acordat trencar el contracte que els unia amb l'antiga Proinosa. L'expedient es va començar a tramitar el desembre del 2010 i el passat més de setembre la Generalitat hi va donar el seu vist-i-plau. Aquest és el primer pas, segons ha explicat la regidora d'Urbanisme, Sandra Carreras, per poder reclamar a Proinosa els diners corresponent a la part del projecte que no ha executat. Segons el projecte presentat per la mateixa constructora, la construcció de la zona esportiva de Llavaneres costa 17,5 milions, dels quals només s'haurien executat 2,5 corresponents al camp de futbol. Els altres 15 milions s'haurien d'haver destinat a aixecar el nou pavelló, amb gimnàs i piscina coberta, aparcament i camps de futbol 7 annexos.

El projecte, de gran envergadura, es va impulsar fa dos mandats. L'Ajuntament i Proinosa van signar el corresponent contracte el juliol del 2006. Per part de l'Ajuntament l'acord el van subscriure l'exalcalde Víctor Ros (PP) i Antoni Jiménez (PSC), que era el llavors regidor d'Urbanisme, tots dos imputats en el 'cas Pretòria'.

L'acord establia que Proinosa faria la zona esportiva a canvi dels terrenys de l'antic camp de futbol, pavelló poliesportiu, antic institut i piscina municipal, una parcel•la on hi caben uns 200 pisos al voltant d'una gran plaça pública. El trencament amb l'antiga Proinosa, però, suposa ara una càrrega pels terrenys. Fins que fins que no s'hagi acabat la nova zona esportiva, no es podran fer les obres dels habitatges.

La regidora d'Urbanisme, Sandra Carreras, espera que l'Ajuntament pugui cobrar "aviat" de Proinosa, tot i que preveu que la constructora es negarà a pagar. Per protegir-se jurídicament, l'Ajuntament de Llavaneres inclourà una nota al registre sobre totes les propietats de l'antiga Proinosa, amb l'objectiu d'executar el seu dret sobre els immobles si la constructora es nega a pagar.

L'objectiu del govern municipal de CiU i el PP és poder disposar dels diners per tornar a licitar l'obra pendent de la zona esportiva i que sigui una altra empresa la que acabi els equipaments. Carreras reconeix que davant l'actual context econòmic es farà "un projecte adient als temps que corren"


Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive