Òscar Fernández

Llavaneres millora la seguretat signant un conveni amb la Generalitat

L'acord pemetrà a la Policia Local tenir accés als fitxers policials del Departament d'Interior per obtindre dades sobre persones, vehicles i objectes

La seguretat a Llavaneres donarà un salt qualitatiu gràcies al conveni que han signat aquest matí a la sala de plens de l'Ajuntament l'alcalde del municipi, Víctor Ros, i el Director General de Seguretat Ciutadana de la Generalitat, Jordi Samsó. El punt principal de l'acord permet a la Policia Local de Llavaneres tenir accés al Sistema d'Informació Policial (SIP), on s'hi troben fitxers policials del Departament d'Interior amb importants dades sobre persones, vehicles i objectes.

Tanmateix, aquest servei de la Generalitat facilita informació a nivell estatal i, en un futur, a dades d'àmbit europeu. “La informació és poder per ser més eficients i més eficaços” ha comentat Ros, qui també ha dit que aquesta nova eina servirà per garantir “la tranquilitat dels ciutadans”.

D'altra banda, Samsó ha assegurat que “garantir la seguretat permet ser lliures” i que el conveni signat amb la Policia Local els hi suposarà tenir “la major capacitat operativa”. Pel que fa a la seva aplicació, quatre dels cinc ordinadors dels que disposa el cos estaran conecats al SIP.

La Generalitat ha estat signant més acords en matèria de seguretat com el de Llavaneres amb d'altres poblacions del Maresme com ara Sant Vicenç de Montalt.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive