Festa del Pèsol de Llavaneres
Festa del Pèsol de Llavaneres

Llavaneres fixa les dates de les festes de la Coca i del Pèsol

La Festa del Pèsol Garrofal es farà el cap de setmana del 13 i 14 d'abril i la Festa de la Coca s'avança al cap de setmana del 12 i 13 d'octubre

La Regidoria de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç, Turisme i Consum de l'Ajuntament de Llavaneres va convocar, el passat dia 31 de gener, les dues comissions municipals dedicades a la promoció del Pèsol Garrofal i de la Coca de Llavaneres. De la trobada amb productors, pastissers i restauradors locals, en va sortir la data de les dues festes gastronòmiques de la vila: a l'abril i a l'octubre. A més, es va valorar positivament la proposta de tirar endavant un projecte de suport al sector agrari local.

La Festa del Pèsol Garrofal es farà el cap de setmana del 13 i 14 d'abril. L'objectiu és recuperar la degustació de pèsol i que els actes i les parades de la fira serveixin per difondre els valors d'una alimentació i un consum sostenible i de proximitat.

Pel que fa a la Festa de la Coca i la Festa de la Sembra del Pèsol s'avança al cap de setmana del 12 i 13 d'octubre, coincidint amb la diada de Santa Teresa, que és quan la tradició diu que s'ha de sembrar el pèsol. A més, es recupera el parc de Ca l'Alfaro per a la celebració de les dues festes gastronòmiques.

Un altre dels acords va ser el nom del guardonat amb el Pèsol d'Or 2024; com és tradició es mantindrà en secret fins al moment del lliurament del guardó. Difondre els productes autòctons locals, com el pèsol garrofal o la coca de Llavaneres, continuarà sent una de les prioritats de l'àrea de Promoció Econòmica durant aquest 2024.

Revalorització de l'espai agrícola 

A més de fixar la data de les dues festes, les comissions van valorar la proposta de la regidora Annabel Martínez d'elaborar un projecte de revalorització de l'espai agrícola de Llavaneres. El punt de partida seria la creació d'un projecte de foment de l'ocupació entre joves que garanteixi el futur d'aquest sector, en especial de la producció de Pèsol Garrofal, i que fomenti la relació dels ciutadans amb el món agrícola. També es va plantejar la possibilitat de treballar en la petició de la Denominació d'Origen Protegida (DOP) del Pèsol Garrofal de Llavaneres conjuntament amb els productors de les 5 Sènies. En aquest cas, però, els productors locals van expressar la preferència per definir el producte amb la producció pròpia de Llavaneres.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive