Mercè Arànega en el paper de Neus Català
Mercè Arànega en el paper de Neus Català

capgros.com

La vida de Neus Català puja a l’escenari de la mà de Mercè Arànega

Un homenatge al sacrifici i a la lluita d’una dona compromesa amb la justícia, les llibertats democràtiques i la defensa dels drets humans.

Un viatge a través de la memòria. Un homenatge al sacrifici i a la lluita d’una dona compromesa amb la justícia, les llibertats democràtiques i la defensa dels drets humans. Així ha estat la vida de Neus Català i Pallejà, sobre la qual gira l’obra “Neus Català, un cel de plom”, que es podrà veure al teatre Principal d’Arenys de Mar, protagonitzada per Mercè Arànega.

Diumenge, dia 23. A les 7 de la tarda al teatre Principal d’Arenys de Mar

Català va néixer el 1915 al Priorat. Un any després d’haver esclatat la Guerra Civil es va establir a Barcelona i es va implicar en la lluita antifeixista. La derrota republicana la va obligar a exiliar-se a França. En la Segona Guerra Mundial va col·laborar amb la resistència francesa fins que va ser detinguda pels nazis i deportada als camps d’extermini de Ravensbrück i Holleischen. Hi va romandre fins a l’alliberament i ha dedicat la vida a recordar aquelles companyes de captiveri a les quals va sobreviure i amb qui va compartir l’horror i també la solidaritat. La seva vida va ser novel·lada per l’escriptora Carme Martí i ara puja als escenaris.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive