M.Coll

La UE destina els darrers deu anys més de 23 milions d’euros al Maresme

Mataró és el municipi que més projectes ha tramitat des de 1994, en total 165, la majoria vinculats a l'IMPEM

En plena campanya electoral, el Consell Comarcal del Maresme ha fet public un estudi sobre les inversions que la Unió Europea ha fet a la comarca els darrers deu anys. Durant aquest temps aquesta entitat supranacional ha finançat un total de 309 projectes presentats per 22 municipis, els quals han soposat una inversió total de 23.149.000 euros. Mataró ha estat el municipi que més projectes ha portat a Europa, en total 165 projectes, la majoria dels quals han estat executats per l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM) i el Servei Municipal d'Ocupació. El segueixen, a molta distància, el Consell Comarcal del Maresme (30), El Masnou (29), Vilassar de Mar (21) i Premià de Dalt (13).

Durant aquesta dècada, la majoria de les inversions de la UE a Mataró s'han realitzat en àmbits de formació, orientació i inserció laboral, encara que les majors quantitats de diners han estat per a projectes de construcció urbanística, com la creació de diversos col·lectors o actuacions de sanejament de les conques urbanes. Només en el 2003 han estat finançats per la UE vuit projectes d'un cost total de més de 319 mil euros. Amb aquests diners s'han fet cursos de riscos, reinserció i introducció al món laboral, manteniment del sistema de comunicacions municipal, jornades sobre noves tecnologies i s'han pogut realitzar projectes com l'Observatori del Mercat de Treball, Emprenedors amb xarx@, Projove (borsa de treball juvenil) o els Premis Crea@tic.

Totes aquestes dades i una fitxa de cada projecte poden ser consultades en la publicació electrònica “Europa al Maresme” que ha editat el Servei de Recursos Europeus del CCM. L'objectiu d'aquest estudi, iniciat l'any 2001, és que serveix-hi de guia referencial als ajuntaments de la comarca que volguin presentar projectes davant les institucions europees. Però davant les eleccions també és una forma de mostrar a la ciutadania la importància econòmica de la EU per la millora del benestar a la comarca.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive