capgros.com

La Generalitat adjudica les obres de regeneració de les platges

Els treballs començaran passat l'estiu per no interferir en l'activitat dels banyistes

La Generalitat de Catalunya va adjudicar, dimecres 22, les obres de regeneració de la sorra de les platges afectades per les infraestructures de diversos ports esportius, entre els quals hi ha els de Mataró, Arenys, Premià de Mar i Masnou. Les obres estan valorades en 2,3 milions d'euros i seran confiançades pel govern català i els concessionaris dels ports. L'inici dels treballs es preveu per passat l'estiu, per tal d'evitar interferències amb la temporada de bany. Les obres finalitzaran abans de l'estiu vinent.

Els treballs consistiran en trasvasar sorra des de les zones dels ports on s'acumulen els sediments. Aquest procés es farà mitjançant el dragatge de sorres entre els 3 i els 7 metres de profunditat. La sorra es transporta per via marítima fins a la zona en erosió, i s'aboca a la part seca de la platja.

El govern català i l'Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET) van signar el passat mes de febrer un protocol que estableix els paràmetres per col·laborar en aquests transvasaments. Posteriorment es va signar un segon protocol que defineix els percentatges de finançament que assumeix tant la Gneeralitat com els ports esportius.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive