M.Coll

La fiscalia acusa l’alcalde de Cabrils de diversos delictes econòmics

Joaquim Colomer i tres assessors seus són acusats de malversació de fons, falsetat documental i prevaricació

El fiscal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Fernando Rodríguez Rey, ha tramès al Jutjat Penal número 1 de Mataró la instrucció d'una denúncia interposada contra l'alcalde de Cabrils, Joaquim Colomer (PSC), en la qual se l'acusa de prevaricació, falsetat documental i malversació de fons. També són acusats en el mateix cas tres assessors personals del batlle: l'exjudador de futbol, Xavier Escaich, l'assessor de Colomer entre gener del 2002 i fins a les darreres eleccions, Jordi Gibert, i, finalment, la dona d'aquest darrer, Roser Domingo.

Concretament, la fiscalia acusa a Colomer de tres suposats fets delictius, tots ells comesos durant l'anterior legislatura, just després que amb una moció de censura obtingués l'alcaldia. El primer cas, és l'organització d'un concurs públic el 24 de desembre de 2001 amb la finalitat de contractar una consultoria, per la qual només es van demanar presupostos a tres empreses, totes elles vinculades a un mateix grup. Finalment, el concurs va recaure, per un preu de 30.050 euros i per un any, a Mombru Consulting S.L, empresa creada quatre dies abans per Gibert.

El segon delicte es basa en l'aprovació i pagament a aquesta mateixa empresa de dues factures de 12.050 euros cada una per un pla de formació de treballadors i un estudi dels edificis municipals, treballs que no s'han arribat mai a realitzar. Finalment, el tecer acte és el pagament a Gibert per part de l'ajuntament d'un informe sobre l'organització municipal que va resultar sr una còpia d'un de l'Ajuntament de Polinyà, d'on anteriorment havia estat assessor Gibert.

Antoni Poble, president de Democràcia i Unió de Cabrils (DIU), partit que juntament amb Veïns Independents de Cabrils (VIC), van presentar l'octubre passat la denúncia al tribunal, aquestes acusacions només són la punta d'una gran trama fraudulenta. En aquests moments, i després que la fiscalia s'hagi fet càrrec del cas un cop ha estudiat totes les proves documentals, aquest es troba a l'espera de judici.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive