R. Radó

La Fira del Càntir es presenta amb canvis

L'edició número 54 presenta un canvi d'ubicació i diverses novetats en el camp comunicatiu i de promoció de la fira

Avui s’ha presentat al Museu del Càntir d’Argentona la Fira Internacional de Ceràmica i Terrissa 2004. La fira, que aquest any arriba a l’edició 54, presenta diverses novetats, sobretot en l’aspecte referent a la comunicació i la promoció. Durant la roda de premsa d’aquest matí, per exemple, s’ha fet la projecció pública de l’espot televisiu de la fira, que combina imatges del poble amb vídeos d’edicions de la fira d’anys anteriors. També s’ha elaborat una pàgina web (www.firaceramica.com) de la qual se n’ha fet una versió en CD-Rom.

L’alcalde d’Argentona, Antoni Soy, ha definit la fira com “un dels esdeveniments més importants de l’any a la vila i la fira de ceràmica més important del Sud d’Europa”. Soy ha volgut destacar que la fira combina elements autòctons amb d’altres d’internacionals (enguany artistes de quatre continents participen al certamen). La fira compta amb un pressupost de 48.700 euros, que s’ha incrementat respecte l’any passat, sobretot per l’augment dels patrocinis privats, que ascendeixen fins a 22.000 euros.

Per la seva banda, el director del Museu del Càntir, Oriol Calvo, ha explicat que el càntir d’aquest any és un model de càntir bover de Sant Julià de Vilatorta (Osona), una població de tradició terrissaire que nodria de ceràmica tota la comarca. Actualment només hi resta un únic terrissaire a prop de l’edat de jubilació i per això s’ha aprofitat per reproduir aquest càntir, del qual se n’han fet 7.000 unitats que es vendran a 12 euros.

També s’ha volgut potenciar les activitats paral·leles a la fira, que es desenvolupen en el marc de la festa major argentonina. A més dels clàssics com l’aixecada de càntirs o la trepitjada de fang, es farà un concert d’instruments de fang d’arreu del món, una conferència de ceràmica turca i quatre exposicions, entre les quals destaca la del japonès Yuhki Tanaka, titulada “birth”.

Un altre dels canvis més visibles de l’edició d’enguany és el canvi d’ubicació dels artesans, que ocuparan la plaça de Vendre, la plaça de l’Església i altres carrers del centre que tradicionalment no participaven en aquest acte. D’aquesta manera, l’ajuntament busca reduir les possibles interferències amb altres actes de la festa major. Oriol Calvo ha afegit que la demanda d’expositors que volen venir a la fira creix any rere any, però que l’organització vol ser molt selectiva i que per aquest motiu continuarà havent-n’hi un nombre proper a la vuitantena.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive