E. Castarnado

La Fira del Càntir d'enguany presenta canvis per millorar el seu recorregut

Entre les activitats de la fira, que se celebrarà del 4 al 7 d'agost a Argentona, destaca la nova mostra de cinema i vídeo sobre ceràmica

Argentona encara la 55a edició de la Festa del Càntir amb un canvi en la ubicació dels expositors de la Fira de Ceràmica i Terrissa. Si l'any passat ja es va variar el recorregut de les parades, enguany s'ha volgut perfeccionar. Així ho ha expressat el director del Museu del Càntir, Oriol Calvo, durant la roda de premsa de presentació que ha tingut lloc aquest matí: “Hem escurçat una mica el circuit i en comptes d'allunyar-lo del centre l'hem acostat, de manera que queda tancat, com un cercle”. Els organitzadors valoren positivament el canvi de recorregut de l'anterior edició, per la que van passar vuitanta mil persones, i esperen ara perfeccionar-lo. El nou itinerari començarà al carrer Gran i desembocarà a la Plaça Nova.

Com cada any, la fira del Càntir acompanyarà l'artesania amb diferents activitats que giren entorn de la ceràmica i la terrissa i que complementaran la fira del 4 al 7 d'agost. De les vint-i-sis programades per a aquesta edició, en destaca una novetat: la mostra de cinema i vídeo sobre ceràmica. Segons han explicat els organitzadors, serà la primera mostra d'aquestes característiques que es fa al país. Tot i que aquesta i altres activitats estan pensades sobretot per a artesans i persones implicades en la fira, Oriol Calvo ha explicat que el públic es va ampliant: “En principi estan adreçades als artesans però cada cop hi ha més gent que es mostra interessada, i ara amb la mostra de cinema serà també el públic qui haurà de respondre”.

El càntir de l'edició 2005 és el de Portugal d'Alcobaça, del qual s'han preparat set mil exemplars que es posaran a la venda després de la benedicció del proper dijous. “És la primera vegada que encarreguem el càntir fora del país i esperem que sigui ben acollit”, ha dit el director del Museu. La venda del càntir es completarà amb una exposició paral·lela de ceràmiques populars de Portugal. I com es fa cada cinc anys, s'ha encarregat també un model de càntir de vidre bufat que ha estat creat per l'artesà Paco Ramos. Els organitzadors preveuen una tirada de sis-centes peces.

La projecció internacional de la fira
L'alcalde d'Argentona, Antoni Soy ha volgut destacar la importància de la fira per a la vila: “És la fira de ceràmica i terrissa més important del sud d'Europa i és un dels esdeveniments que reuneix més gent a Argentona”. A més de posar l'accent en l'aposta que fa la fira per la “qualitat” i no per la “quantitat”, Soy ha valorat la contínua voluntat d'innovació. Per la seva banda, Oriol Calvo ha parlat de la coexistència de la fira i la festa major del municipi, que també se celebra en aquestes dates: “Cadascuna ha de mantenir la seva personalitat diferenciada, però està bé que es facin juntes perquè es potencien mútuament”

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive