M.Coll

La costa de Vilassar de Mar i Premià de Mar suspenen en qualitat

Un estudi de Greenpeace presentat avui a Premià de Dalt posa en evidència la pressió urbanística i la contaminació del litoral català

Vilassar de Mar i Premià de Mar, les dues amb una qualificació de tres sobre deu, són les úniques zones de la costa del Maresme que suspenen en qualitat medioambiental, segons l'estudi Coastwatch 2004 que avui ha presentat Greenpeace a Premià de Dalt. Les altres platges maresmenques analitzades gaudeixen d'una puntació molt variada, sobresurten amb una nota de set les costes de Sant Andreu de Llavaneres i de Calella.

En la presentació d'aquest estudi els portaveus de l'organització ecologista han denunciat la creixent urbanització de la costa catalana, sobretot a la zona de Tarragona, el Delta de l'Ebre i el Besòs, perjudicat per la construcció de les instal·lacions del Fòrum de les Cultures. Per erradicar aquest procés, Greenpeace ha demanat al govern català l'aplicació del nou Pla director del Sistema Urbanístic Costaner, el qual protegeix de la construcció una franja de cinc-cents metres des del mar.

Els ecologistes també han mostrat les dades de residus obtingudes dels anàlisis realitzats a 200 quilòmetres de la costa catalana. Solament a la costa de la província de Barcelona s'han comptabilitzat 48 envasos de plàstic, 32 llaunes, 487 bastonets de les orelles, 35 bosses de plàstic, 56 materials procedents de la terra, 21 unitats de mobiliari domèstic i 42 unitats de brossa domèstica, tot això per cada quilòmetre de costa. Quantitats que en alguns casos es redueixen respecte l'any passat, segons apunten els ecologistes, no pel creixement del civisme ciutadà, sinó pel fet que enguany no hi hagut fortes pluges torrencials, les quals condueixen més residus a la línia de la costa.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive