capgros.com/ACN

La Comunitat Terapèutica del Maresme estrena un nou espai a Arenys de Munt

L'antiga clínica de Can Zariquiey s'ha rehabilitat i s'han ampliat els espais en un edifici annex, amb un cost d'1,6 milions d'euros

La Comunitat Terapèutica del Maresme, dedicada a l'atenció de malalts mentals, inaugura unes noves instal·lacions a l'edifici de Can Zeriquiey, a Arenys de Munt. L'històric edifici, inaugurat el 1993, s'havia quedat petit. Amb la intervenció que s'hi ha fet s'han ampliat els espais en un edifici annex, que compta amb 12 noves habitacions. A més, s'ha rehabilitat l'interior de l'edifici antic, d'uns 1.000 metres quadrats. Les obres han tingut un cost d'1,6 milions d'euros, que la Comunitat ha finançat amb fons propis i gràcies, entre d'altres, a l'estalvi generat a través de l'esforç salarial dels membres de la cooperativa. La millora de l'equipament coincideix amb el 35è aniversari de la Comunitat Terapèutica.

A finals dels any 70 va començar a caminar la Comunitat Terapèutica del Maresme. Enguany arriba als 35 anys de vida i dels dos socis fundacionals s'ha passat als actuals més de 200 treballadors. La Comunitat Terapèutica té diversos centres repartits a la comarca per donar un servei de màxima proximitat a uns pacients amb necessitats especials.

Centres da salut mental al nord, al sud i al centre de la comarca, centres espacials per a infants, unitat de drogodependència i d'atenció a prostitutes que treballen a la carretera, hospital de dia, centres de rehabilitació social, espais especials per a pacient subaguts, pisos socials, una llar residència, servei d'inserció laboral i, fins i tot, un centre a Nicaragua, són el ventall de centres i serveis de l'entitat.

Enguany, en el 35è aniversari, es reinaugura un dels edificis més emblemàtics de la Comunitat Terapèutica, la clínica de Can Zeriquiey d'Arenys de Munt. La rehabilitació total de l'antiga finca i l'ampliació d'espai en un edifici annex millorarà, segons afirmen els responsables de l'entitat, l'atenció als pacients.

La salut mental, recorda el president de l'ens, Valentí Agustí, necessita de la "solidaritat" de la resta de la societat per tenir èxit. En aquest sentit, el conseller de Salut, Boi Ruiz, reconeix les dificultats que hi ha actualment per tractar la salut mental, ja que "el context social és complex i ple d'estigmes". Sovint, afegeix Agustí, la Comunitat Terapèutica no ha estat ben rebuda en alguns municipis pel tipus de pacients que es tracten.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive