Maria Coll

La bandera groga continua voleiant a la Platja de la Picòrdia d’Arenys

L'ajuntament pensa advertir del perill al bany fins que els resultats de l'anàlisi de l'aigua neguin la toxicitat del producte abocat

L'Ajuntament d'Arenys de Mar i la Creu Roja han decidit mantenir durant tot el dia d'avui i possiblement tot demà la bandera de precaució a la platja de la Picòrdia. El consistori es nega a substuir la bandera groga per la verda fins que els resultats de l'anàlisi fet a l'aigua no confirmi que el producte abocat il·legalment al clavergueram municipal el passat dissabte no era tòxic. Aquest líquid va produir una taca de 600 metres, actualment ja dissolta.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) de la Generalitat de Catalunya ha manifestat que el fet que la taca fos d’un to vermellós no confirma que el producte abocat fos tòxic, per la qual cosa ha decidit realitzar un segon anàlisi a les mostres. En canvi, el consistori no dubte de la toxicitat del producte i per això intenta evitar que aquests dies es repeteixin les erupcions cutànias que van tenir alguns banyistes el passat cap de setmana.

Segurament demà es coneixerà el resultat de l’análisi químic. Mestrestant, els tècnics del Consell Comarcal del Maresme visiten algunes fàbriques tèxtils d’Arenys de Mar i Arenys de Munt amb l’objectiu de trobar els culpables dels abocaments il·legals. Amb aquesta ja és la tercera vegada en aquest estiu que a Arenys de Mar es produeix un delicte d’aquest tipus.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive