M.L.

L'entitat Natura acusa Fecsa-Endesa de destruir un alocar a Argentona

Els ecologistes denuncien la destrossa de 82 alocs durant uns treballs periòdics de manteniment per part de la companyia

L'entitat de Medi Ambient Natura ha denunciat que la companyia Fecsa-Endesa ha destruït un alocar a la riera de Riudemeia, a Argentona, en realitzar els treballs periòdics de manteniment de la vegetació sota les línies elèctriques per evitar incendis forestals. Segons aquesta entitat, Fecsa-Endesa ha talat 82 alocs, a més d'exemplars de llorer, alzina i roure “sense aplicar cap mena de selecció de la vegetació, i especialment eliminant l'aloc, que precisament no és una espècie piròfita”, quan la normativa explicita que aquestes actuacions s'han de realitzar de “forma selectiva i eliminant les espècies piròfites”. Natura també recorda a Fecsa-Endesa que la riera de Riudemeia es troba dins el Parc de la Serralada Litoral i protegida pel Pla Especial d'Interès Natural (PEIN) La Conreria-Sant Mateu-Céllecs, per la qual cosa el Consorci del Parc n'hauria d'haver tingut coneixement prèviament.

Per la seva banda, el cap de l'oficina tècnica de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, Ramon Espinach, ha explicat que el Consorci del Parc de la Serralada Litoral es va assabentar dels treballs de la companyia elèctrica quan ja havien començat. Després d'elaborar un informe tècnic, el Consorci ha denunciat al cos d'agents rurals i a la secció territorial de Medi Ambient de la Generalitat aquesta actuació.

La companyia Fecsa-Endesa defensa que els seus treballs s'han realitzat segons la normativa establerta.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive