capgros.com/ACN

L'empresa municipal Viserma de Vilasar de Dalt, al concurs de creditors

L'Ajuntament ha pres aquesta decisió després que l'ens hagi acumulat un deute de 13 MEUR

L'Empresa municipal Viserma de Vilasar de Dalt (Maresme), sol·licitarà acollir-se al concurs de creditors després que una auditoria hagi revel·lat que la companyia vinculada al sector immobiliari és "insolvent" i que acumula un deute de més de 13 MEUR. La voluntat del nou equip de govern es poder liquidar el deute contret amb creditors comercials i aplicar un pla de viabilitat sobre l'empresa que permeti garantir-ne el seu futur. L'alcalde d'aquesta localitat, Xavier Godàs, assegura que gran part dels motius d'aquesta situació provenen de l'operació immobiliària de can Manyer. L'empresa municipal Viserma compta amb una plantilla d'una vintena d'empleats.

El nou govern del consistori, liderat per l'alcalde Xavier Godàs, del Grup Municipal Grup d'Esquerres de Vilassar de Dalt (GEVD), ha pres aquesta decisió després que l'auditoria encarregada a principis de mandat hagi posat en evidència "la situació d'insolvència conjuntural de l'empresa", segons ha informat el batlle.

"Volem tirar endavant un concurs de creditors constructiu orientat a reconduir la situació econòmica de l'empresa treballant la creació d'un pla de viabilitat realista amb diàleg amb el personal i negociant convenis de pagament amb els proveïdors", ha explicat Godàs que ha indicat "el que necessitem és temps per desbloquejar el problema i liquidar els pagaments".

L'alcalde s'ha reunit aquest divendre amb el Comitè d'Empres de Viserma, que compta amb una plantilla formana per una vintena d'empleats. En aquesta trobada les dues parts han acordat treballar conjuntament per "redreçar la nau".

"És un problema gros però no era previsible perquè no sabiem que patiriem una crisi del sector immobiliari tan greu", assegura el batlle. Godàs assegura que el govern anterior va intentar cercar les "millors fòrmules possibles" per aconseguir ingressos però adverteix que "cal revisar aquest model perquè l'administració ha de ser sostenible".

Viserma disposa ara d'un termini de dos mesos com a màxim per sol·licitar la declaració de concurs de creditors.

L'empresa municipal, que comptava amb un pressupost de 6 MEUR l'any 2010, té un deute financer acumulat d'uns 13 MEUR, i un pendent de pagament, només a creditors comercials a data 31 de desembre de 2010, de 1,5 MEUR.

Can Manyer, el principal problema

Segons ha explicat l'alcalde un dels motius d'aquesta situació prové de l'operació immobiliària de can Manyer que incloia habitatges de protecció oficial i lliures i que s'ha vist greument afectada per la crisi del sector.

"Els pisos de mercat lliure no s'han venut i el que hem fet és reduir el preu un 20% i oferir-los en lloguer amb ocpió a compra", explica Godàs que indica que aquesta és una mostra que el govern local "no s'ha quedat aturat observant el problema, sinó que busca solucions".

El 28 d'abril de l'any 2000 es va constituir la societat mercantil Viserma, Serveis i Manteniments SLU.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive