capgros.com/Efe

L'Audiència permet que la nena declari a través de videoconferència

La declaració es farà a porta tancada el proper 7 de juliol

La nena que es va negar a declara davant el professor d'arts marcials que pressuptament va abusar sexualment d'ella podrà fer-ho per videoconferència el proper 7 de juliol. Aixó ho ha decidit la secció segona de l'Audiència de Barcelona, on té lloc el judici contra el professor, acusat d'abusar de quatre alumnes de dues escoles de Cabrils i Mataró.

En un acte fet públic avui, la sala ha acordat que l'exploració de la testimoni menor d'edat “es practiqui mitjançant el sistema de videoconferència des de la sala del jutjat d'instrucció de Mataró que correspongui" i que aquesta part del judici oral se celebri a porta tancada.

El president de la secció segona, Pedro Martín, ha pres aquesta decisió després de valorar l'últim examen psicològic practicat a la menor, que presenta "una afectació significativa de la seva capacitat per comparèixer en judici oral i prestar declaració en qualitat de testimoni", segons l'informe mèdic forense.

El judici contra Francisco C.S., que s'enfronta a penes d'entre 19 i 23 anys de presó, es va suspendre el passat 25 de maig, a instàncies del ministeri públic. La fiscal va sol·licitar llavors que l'única nena que es va negar a declarar -la que suposadament va patir els abusos més greus i reiterats- fos sotmesa a una exploració psicològica després de patir una crisi nerviosa en saber que s'havia d'enfrontar cara a cara amb el pressumpte agressor.

D'altra banda, el tribunal encara no ha decidit si prorrogarà per dos anys més la presó provisional a Francisco C.S., tal com també ha sol·licitat el ministeri fiscal. L'acusat està empresonat preventivament a causa d'aquests fets des de juliol de 2003, pel que si no s'ordenar judicialment la renovació de la provisional podria sortir en llibertat abans que es dictés sentència.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive