capgros.com/EFE

L'ACA assegura que la brutícia de les platges no és d'origen fecal

Les analítiques demostren que els residus provenen d'unes algues microscòpiques.

L'Agència Catalana de l'Aigua ha confirmat que la brutícia que els darrers dies ha aparegut a l'aigua de les platges del Maresme no és d'origen fecal. Les anàlisis efectuades revelen que aquesta brutícia està motivada per unes algues microscòpiques.

L'ACA ha intensificat als últims dies el control de l'aigua de les platges de la comarca després de rebre queixes de diversos ajuntaments del Maresme que avisaven de la presència de material sòlid flotant, en ocasions acompanyats d'espuma de color marró. En concret, els alcaldes de Canet, Sant Pol de Mar i Arenys de Mar van enviar la setmana passada una carta al director de l'ACA, Jaume Solà, manifestant la seva preocupació per la brutícia que ha afectat l'aigua de les platges durant tot el mes d'agost.

A conseqüència d'aquesta brutícia, l'Ajuntament d'Arenys de Mar es va veure fins i tot obligat a enviar un full d'incidències realitzat per la Creu Roja i a demanar al Consell Comarcal que investigués l'origen dels residus.

Segons l'ACA, malgrat que l'aspecte de la brutícia d'aquestes platges fa pensar que és el resultat d'abocaments no controlats, no s'ha detectat cap anomalia en els sistemes de sanejament que justifiqui la presència massiva de material flotant al litoral de la comarca. L'Agència ha descartat que la presència del material flotant obeeixi a abocaments d'aigües residuals que hagin acabat directament al mar a causa del trencament de col·lectors o emissaris, a la derivació de depuradores o a riuades provocades per les tempestes estiuenques.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive