Judit Neddermann plasma les "emocions fortes" al nou disc 'Aire'
Judit Neddermann plasma les "emocions fortes" al nou disc 'Aire'

Capgròs.com - ACN

Judit Neddermann plasma les "emocions fortes" al nou disc 'Aire'

La cantant maresmenca Judit Nedderman fa un disc molt femení, "íntim i tranquil" amb onze temes i la producció d'Alejandro Sanz

La cantant Judit Neddermann (Vilassar de Mar, 1991) publicarà el 19 de febrer el seu quart disc 'Aire' (Música Global/Universal Music) travessat per les "emocions fortes" en els seus onze temes, ha explicat l'artista en una entrevista a l'ACN. Ha detallat que "és un disc molt femení", simbolitzat en el single d'avançament 'Luna', però també molt "íntim i tranquil". 

Per a ella, és un àlbum ideal per a escoltar "en un moment de pau", que associa molt a les dones de la seva família. "Parlem de quan ens dediquem una estona a nosaltres mateixes", ha explicat. Ara bé, al disc també hi ha pinzellades de la sororitat i la unió entre dones. "Crec que de vegades al sistema no li interessa que estiguem unides, però ja és imparable", ha considerat.

Dones companyes

L'artista reivindica que les altres dones són companyes, no persones rivals amb les quals s'ha de competir. "AIxò ho hem de desaprendre perquè de petites no ens van programar així", ha dit. Per a l'artista, el missatge feminista i la necessitat de fer equip "entre totes" està implícit en les seves lletres.

Tanmateix, ha defensat que el disc també passa "per altres llocs", com per exemple la tristesa de trencar una relació. També inclou una altra part "molt lluminosa": de l'enamorament, el viure i la connexió, ha enumerat. "Crec que és un disc d'emocions fortes perquè visc molt intensament i acabo fent aquesta expressió profunda del que sento", ha afegit.

La cantant en una imatge de promoció

La cantant en una imatge de promoció

'Aire' a la seva carrera i metàfora de la tranquil·litat

Tanmateix, els avançaments de l'àlbum s'han anat succeint des de la primavera passada, quan havia de sortir el disc. Així, a banda de 'Luna' al juliol, els seguidors van poder sentir a l'abril 'Siento que vuela' (que era "una bona manera de començar") i 'Canta' la setmana passada, amb una pausa intermèdia amb la cançó dedicada al personal sanitari 'Marea Blanca'. "Ha estat una altra manera de fer-ho i he tingut molts alts i baixos emocionals", ha explicat la cantant sobre els mesos d'espera per publicar el disc.

Pel que fa al títol, ha detallat que li agradava 'Aire' perquè és un mot que sona igual en castellà i català. En aquest sentit també ha destacat la importància del fitxatge d'Alejandro Sanz per a la seva oficina de management i el fet que estigui present com a músic en el seu àlbum "Tot aquest moviment em donava cert aire", ha detallat. A més a més, Neddermann ha citat que l'aire forma part dels moments de "calma, d'inspirar, expirar i concentrar-se" per tal de trobar la pròpia pau.

La "llibertat" d'usar l'idioma que vulgui

Amb més cançons en castellà que en altres àlbums, Nedderman ha asegurat que no li vol donar cap importància a aquest fet, que va ser una proposta creativa de l'Alejandro Sanz. El músic madrileny la va animar a compondre en aquesta llengua, i li va sortir la cançó 'Borro mi nombre' sencera, tot sentint "molta inspiració". Això la va dur a fer molts altres temes i amb molta fluïdesa. "Ho recordo com un 'click'", ha afegit. Ha defensat que la composició indistintament en català, castellà i portuguès. Aquest exercici aporta "fluïdesa entre llengües", la qual cosa considera un senyal de riquesa cultural i de llibertat. "Sento que és un dret que tinc com a artista", ha dit.

Neddermann ha dit que potser el castellà li pot aportar més públic, però és una cosa que "està per veure", perquè també el català li ha portat fans des de Llatinoamèrica, tot i no entendre les cançons. D'entrada, la cantant ha celebrat que amb els tres singles d'avançament ja està arribant a més públic, i tot i que com a artista vol arribar a connectar amb el màxim de persones, no ho vol fer amb un "creixement buit".

El signle del nou disc

Una cocció a foc lent

De fet, ha defensat haver treballat "molt minuciosament" durant any en la seva carrera, mentre que ara de cop li ha arribat el fitxatge d'Alejandro Sanz quan amb el seu projecte ja se sentia "prou madura". Ara bé, el resultat segueix respectant la seva artesania. "La gent a la qual li agradava la música que feia es trobarà una temporada més", ha dit.

Per a Neddermann, el so aconseguit la representa molt, en ser "molt orgànic", sentir-se la percussió i la fusta, sense electrònica ni instruments "que no siguin identificables". Alhora "sona fresc i actual". El disc compta a banda amb les col·laboracions de la seva germana Meritxell Neddermann, i de Maro.

Concerts i teatre

La cantant presentarà el disc a l'Auditori de Girona en el marc del Festival Strenes el 23 de març, i després el posarà de llarg a la Sala Barts en un concert el dia 27. Més enllà d'aquestes dues cites, Neddermann espera trobar noves dates, ja que té moltes ganes d'actuar en públic, tot i que s'ha després "de la idea de fer una gira".

A més a més, a proposta de Guillem Albà i Joan Arqué, l'artista ha posat música a l'adaptació teatral de la novel·la d'Irene Solà 'Canto jo i la muntanya balla', que es podrà veure a partir del 17 febrer a la Biblioteca de Catalunya amb producció de La Perla 29 i amb dramatúrgia de Claudia Sedó. Segons ha avançat Neddermann, l'obra explora "diversos llenguatges", i els actors interpreten en directe la seva música.

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive