Judici contra un tuitaire per difondre una agressió falsa de Canet. Foto: Fiscalia
Notícies relacionades
Judici contra un tuitaire per difondre una agressió falsa de Canet. Foto: Fiscalia

Judici contra un tuitaire per difondre una agressió falsa de Canet

És el primer judici per ‘fake news’ per un vídeo de la Xina atribuït a una agressió de menors no acompanyats de Canet de Mar

Un vídeo penjat a Twitter, que assegurava ser de Canet de Mar quan en realitat era de Xina, és el detonant aquest dimarts del primer judici per ‘fake news’ a l’estat. L’acusat va atribuir el vídeo falsament a una agressió a la localitat maresmenca, alimentant així el discurs racista contra menors no acompanyats. La Fiscalia en demana dos anys de presó i una multa de 6.480 euros.

L’Audiència de Barcelona acull un judici històric, el primer contra un usuari de Twitter per difondre fake news. L’acusat, que ja havia publicat comentaris xenòfobs i simbologia d’ultradreta en la mateixa xarxa social, està acusat d’un delicte contra els drets fonaments i les llibertats públiques.

Un vídeo falsament atribuït


El motiu de la denúncia és el vídeo d’una agressió d’un home contra una dona, gravat a la Xina i que el tuitaire havia atribuït a Canet de Mar, arran d’un cas dos dies abans de la publicació d’una agressió produïda a la localitat maresmenca.

La Fiscalia assegura que el processat va actuar “mogut per la seva animadversió i rebuig als immigrants d’origen magrebí”. El vídeo va ser visualitzat fins a 21.900 vegades, i va acompanyat d'un missatge escrit: "Aquí teniu el vídeo del mena marroquí de Canet de Mar, a aquells que els donarem la 'pagueta' fins els 23 anys, els nens de Pedrito Piscinas. Per cert, després i per més INRI la viola, aquests energúmens i aquestes manades de marroquins no sortiran en els mitjans de comunicació". En realitat, però, les imatges es van enregistrar el juny de 2019 a la Xina, on les autoritats de la República Popular les van difondre per intentar identificar l'agressor a través de la col·laboració ciutadana. "No té res a veure amb cap fet succeït a Espanya i molt menys a la localitat de Canet de Mar", destaca la fiscalia.

 

Arxivat a:

Comentaris (3)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive