Grup Fotogràfic Sant Vicenç de Montalt
Grup Fotogràfic Sant Vicenç de Montalt

Marc Mayola

El Grup Fotogràfic Sant Vicenç de Montalt dona color al poble

L’entitat de Sant Vicenç organitza cursets, sortides, exposicions o, fins i tot, una lliga fotogràfica

vlm capgros 03


La biblioteca de Sant Vicenç de Montalt acull, cada any, una exposició del Grup Fotogràfic del poble. Aquestes últimes setmanes, ‘Arquitectura en el seu entorn’ ha decorat La Muntala amb les fotografies dels socis d’aquesta associació maresmenca: “Parlem de fotografies d’edificis o de ponts amb una visió àmplia de l’arquitectura. Hem intentat ressaltar, sobretot, el lloc on es col·loca i l’entorn de cada construcció arquitectònica”. Així ho explica el president del Grup Fotogràfic Sant Vicenç de Montalt, Miguel Sanz. Aquesta entitat, nascuda l’any 2014, és una de les associacions més actives del poble.

El grup fotogràfic prepara una exposició anual, normalment a la biblioteca de la vila, i cada any amb un motiu diferent: natura, muntanya, fotografia urbana o, com la d’enguany, arquitectònica. Aquesta, però, només és una de les moltíssimes activitats que s’inclouen dins el calendari de l’entitat: “Cada any també fem un concurs de fotografia internacional, patrocinat per la Federació Catalana de Fotografia. A més, oferim dos cursets. D’una banda, cada mes de gener en fem un d’iniciació a la fotografia digital. Hi participen socis i experts en la matèria. L’altre curset és sobre perfeccionament de l’edició digital de fotografia”.

L’entitat també planifica sortides a ciutats, muntanyes, esdeveniments culturals o esportius per tal de posar en pràctica les habilitats de cada soci. El Grup Fotogràfic Sant Vicenç de Montalt ha aconseguit, amb el pas dels anys, vertebrar un calendari d’allò més atractiu. Fins i tot tenen la seva pròpia lliga. Com si es tractés d’una temporada en qualsevol competició esportiva, els equips (socis en aquest cas), sumen punts i miren de situar-se tan amunt com sigui possible a la classificació. Els socis presenten cada mes les seves fotografies sobre algun tema en concret i, aleshores, un jurat extern format per membres de clubs fotogràfics d’altres indrets de la comarca en fa les seves valoracions i puntuacions: “Hi ha rivalitat, però tot és sa i ens ho prenem bé. És una activitat molt enriquidora perquè cada mes ens reunim amb el jurat i els seus membres ens exposen els motius de cada puntuació. Evidentment tot són valoracions subjectives, però ben raonades i que ens serveixen per seguir millorant”, explica Sanz. Al final de la cada temporada, els tres primers classificats de la lliga tenen premi.

'La força de la imatge'

L’any passat, el grup va fer un projecte especial que es deia ‘La força de la imatge’ i que tenia el motiu de la immigració. Es va presentar a Sant Vicenç i una biblioteca pública de Barcelona també en va acollir l’exposició. Qualsevol persona interessada en la fotografia es pot apuntar al Grup Fotogràfic Sant Vicenç de Montalt. La quota anual és de 30 euros i inclou les despeses de l’exposició que celebren cada any. Ara mateix són una vintena de socis. La majoria viuen a Sant Vicenç, però també a d’altres llocs de la comarca.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive