Mural de Pilarín Bayés a Vilassar de Mar
Mural de Pilarín Bayés a Vilassar de Mar

Un gran mural de Pilarín Bayés a Vilassar de Mar

El mural de grans dimensions, amb indrets i elements emblemàtics de Vilassar de Mar, s'insta·larà a la façana del Mercat Municipal

Vilassar de Mar comptarà amb un mural de grans dimensions obra de Pilarín Bayés, una de les il·lustradores més conegudes i emblemàtiques del país. L'obra, plena d'elements i indrets emblemàtics del municipi, tindrà fins a 8 metres d'ample per 2 d'alt i s'instal·larà al mur del Mercat Municipal que dona a la plaça. Es tracta del tercer mural d'aquestes característiques al Maresme, després dels que es van inaugurar el 2020 a Sant Vicenç de Montalt i a Calella

Segons han assenyalat des de l'ajuntament del municipi maresmenc, el mural ha estatencarregat pel govern municipal i es començarà a instal·lar properament. L'obra, feta de gres porcellànic, recrearà el municipi des de la perspectiva d'una aritsta amb un estil molt propi i reconegut, el mateix amb el que ha il·lustrat centenars de contes infantils i per adults, així com infinitat d'altres projectes al llarg de la seva llarga trajectòria.

Entre els elements del mural que plasmaran els fets i indrets de la història de Vilassar de Mar, hi figuraran els coneguts com a tres tres sectors de la Festa Major del municipi, és a dir, els pagesos, els mestres d’aixa i els pescadors-contrabandistes. A banda, hi haurà lloc per a la Torre d'en Nadal, les cases de cós, l'església, l'edifici del Mercat Municipal d'on penjarà el mural, i altres edificis i llocs emblemàtics de Vilassar, com són  la Sénia del Rellotge, la Biblioteca Municipal, l’Ajuntament, Can Bisa, l’Ateneu, la portalada del cementiri municipal, el Museu Monjo, la Cooperativa Obrera, les casetes de pescadors o el Casal de Curació. Amb una llambregada, l'espectador podrà descobrir totes les icones del poble. 

El passat agrícola de Vilassar de Mar també hi sortirà representat, amb el cultiu de la patata i la floricultura així com el passat mariner, o expressions culturals i tradicionals com els capgrossos o el drac Cremavila, esdeveniments com el festival de titelles Firobi o la penjada de l'ase Innocenci del campanar de l'església. 

Pilarín Bayés, nascuda a Vic l'any 1941, es va donar a conèixer ja de jove amb les seves il·lustracions per a revistes com Cavall Fort i per a editorials com La Galera, i també ha col·laborat amb nombrosos mitjans de comunicació, a més d'il·lustrar prop de 700 llibres. Diversos espais museístics li han dedicat exposicions i recentment la nova biblioteca de Vic ha inaugurat un gran mural seu, de tipologia similar al que mostrarà Vilassar de Mar. Tot plegat l'ha convertida en una de les il·lustradores més estimades i populars de Catalunya. 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive