J. Vives

Generalitat i pescadors arriben a un acord per treballar conjuntament en la protecció del litoral

Les confraries rebran 12.000 euros per poder desenvolupar tasques de vigilància de la costa catalana

La Generalitat de Catalunya i la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors han signat avui, a Arenys de Mar, un conveni de col·laboració per treballar conjuntament en la protecció del litoral. L'acord preveu una subvenció de 12.000 euros per a cada confraria de la Federació, entre les quals s'hi compten les de Mataró, Arenys de Mar, Premià de Mar, Masnou, Sant Pol, Calella, Pineda i Montat.

Amb aquesta subvenció, les confraries es podran dotar dels instruments que permetin desenvolupar la tasca de vigilància que marca el protocol del Pla de Contaminació Maria, que va aprovar la Generalitat l'1 d'agost passat. Aquesta vigilància es portarà a terme durant la jornada de treball i en un àmbit d'unes 12 milles nàutiques.

La signatura del conveni suposa un primer pas per a la creació de les Associacions de Defensa del litoral (ADL). Aquestes entitats tindran l'objectiu de vetllar per la protecció mediambiental de la costa catalana, tant en la vessant marítima com en la terrestre. A l'acte de signatura hi ha assistit el conseller de Política Territorial i Obres públiques, Felip Puig.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive