-
-

capgros.com/ACN

Garzon investiga un conveni signat en el mandat de PP i PSC a Llavaneres

L'actual alcalde del municipi, Bernat Graupera, assegura sentir-se tranquil per les investigacions judicials que es porten a terme

El jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, ha requerit informació a l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres sobre un antic conveni urbanístic, en el marc de l'operació contra la corrupció urbanística a tres municipis -Santa Coloma de Gramanet, Badalona i Sant Andreu de Llavaneres-. Dos agents de la Policia Judicial del Ministeri d'Interior s'han personat aquest migdia al despatx de l'alcalde, Bernat Graupera (CiU), per lliurar-li una notificació oficial en referència a aquesta investigació. Segons detalla l'alcalde, es tracta d'una investigació que es duu a terme per unes diligències prèvies obertes l'any 2006, com a conseqüència d'un conveni urbanístic signat durant el mandat del PP i el PSC. Graupera ha assegurat que tant ell com el govern de CiU estan 'molt tranquils' perquè el conveni no el van signar ells. 

Entre 2003 i 2007, populars i socialistes van signar fins a quatre convenis urbanístics acompanyats de polèmica. El grup municipal de SOS Llavaneres, que durant el mandat passat actuava com a plataforma des de la societat civil, els va denunciar tots quatre a la Fiscalia Anticorrupció. Dues de les denúncies es van desestimar, mentre que hi ha dos casos dels quals encara s'estan fent diligències.

Una de les possibles connexions entre les investigacions que s'estan fent de forma simultània a Llavaneres, Badalona i Santa Coloma de Gramenet podria ser l'exregidor d'Urbanisme del PSC, Antoni Jimenez. Jimenez va ser regidor pels socialistes durant l'anterior mandat, ocupant el número dos de la llista electoral A més, segons ha pogut saber l'ACN, Jimenez havia treballat pels Ajuntaments de Santa Coloma de Gramenet i Badalona molts anys abans. En les darreres eleccions municipals, Jimenez ja no va formar part de la llista del PSC a Sant Andreu de Llavaneres.

Can Riviere
Va ser aquest regidor el que va signar els convenis denunciats durant l'anterior mandat i, per tant, també el que ara està sent investigat. Dels quatre convenis polèmics, la investigació de l'Audiència Nacional s'ha centrat en el de la zona de Can Riviere. Curiosament, es tracta d'un dels que la fiscalia anticorrupció va desestimar investigar inicialment. El document es va signar l'any 2005 i tot just ara s'està desenvolupant. Segons aquell conveni, l'edificabilitat de la zona es va veure incrementada i actualment es poden fer fins a 83 pisos. La contrapartida per a l'Ajuntament era que el promotor invertís 1,3 milions d'euros en urbanitzar l'entorn, a més assumís el cobriment de la riera del municipi. Aquesta obra es va pressupostar en 5,9 milions d'euros.

Les sospites s'aixequen quan poc després de la signatura del conveni, els promotors decideixen vendre's els terrenys per 9,7 milions d'euros, el triple del que havien pagat per ells. A més, els nous propietaris fan modificar el conveni amb l'Ajuntament i segons els nous acord els promotors ja no han de fer les obres de cobriment de la riera. Actualment la riera continua al descobert i les obres dels habitatges estan iniciades.
Fonts municipals han assegurat que no s'ha efectuat cap escorcoll al consistori.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive