L'Hotel Colon
L'Hotel Colon

El forat per l’Hotel Colon de Caldes d’Estrac no és tan greu

ERC emet un comunicat on l’amenta una informació sobre el el deute històric de l’Hotel Colón  i rebaixa amb dades el forat econòmic que suposa tenir l’emblemàtic establiment tancat

patrocini akteon hipoteques
 

 

Esquerra Republicana de Caldes d'Estrac ha emès un comunicat públic en resposta a una notícia  sobre l'Hotel Colón de Caldes d'Estrac publicada recentment per Capgròs. El partit ha utilitzat el seu dret de rèplica per exposar diversos punts que consideren inexactes i tendenciosos, culpant-ne al mitjà i a l’actual executiu caldenc.

Esquerra Republicana destaca que la informació sobre l'hotel, extreta del darrer butlletí municipal de l’Ajuntament de Caldes,  no és precisa, ja que es fa menció a l'Hotel Colón com a propietari del balneari de la platja, cosa que no és certa. Asseguren que el balneari és una concessió del Ministeri de Costes, de la qual l'Ajuntament de Caldes d'Estrac n'és el concessionari. A més, remarquen que la notícia no explica adequadament les diferents situacions legals i administratives entre l'hotel i el balneari.

Informació tendenciosa

En relació amb el deute acumulat i el seu cobrament, Esquerra Republicana assenyala que l'article no proporciona informació precisa i omet detalls importants, com ja feia l’article del citat butlletí. A aquest fet, els republicans hi veuen “l'objectiu de confondre i donar una visió de desgavell amb la gestió municipal anterior feta al voltant de l'hotel i el balneari enganxat”.

Destaquen que el deute més gran correspon a l'Hotel Colón i que aquest ja ha estat cobrat per l'ajuntament. Així mateix, critiquen el govern actual per presentar de manera tendenciosa la informació sobre el deute per a criticar la gestió anterior, sense destacar el cobrament realitzat pel nou propietari de l'hotel.

“El govern actual ha fet publicacions sobre l'hotel Colón de forma tendenciosa, i que falten a la veritat, sobre el deute acumulat per criticar la gestió anterior, però no ha fet cap publicació quan es va cobrar el juliol del 2023 uns 100.000 EUR, i a finals d'any passat uns altres 600.000 EUR d'aquest deute, fent un total de 700.000 EUR”, revelen els republicans que critiquen que l’executiu “només en va fer una tímida menció a la notícia del Pressupost 2024 a la web municipal, i en el ple on va presentar la liquidació del 2023, i atribuint-se el seu cobrament com a mèrit propi” quan “el pagament per part del nou propietari d'aquest deute pels IBI endarrerits havia de ser per llei i era conegut i anunciat pel govern anterior a la notícia”,

Una altra cita textual ressalta: "Cal destacar que el deute més gran que hi havia és el de la part privada, el de l'Hotel, i que es va cobrar ja l'any passat en canviar de propietari l'hotel en haver-se de fer càrrec el nou propietari dels IBI acumulats, tal com diu la llei."

Manca de rigor periodístic

Esquerra Republicana lamenta” la manca de rigor periodístic i la reproducció de frases sense contrastar provinents de la web municipal de l'actual govern”. Exigeixen una major transparència i veracitat en la informació que es publica sobre aquesta qüestió i recorden que el deute acumulat no és tan elevat com s'ha apuntat a l'article del Capgròs. En aquesta línia, el comunicat també estima que aquest grup comunicatiu emet “notícies tendencioses que donen la visió de l'actual govern com a pròpia” i ho relaciona amb “coaccions” i “pressions” per la publicitat institucional que publiquen capçaleres com Capgròs i 3 Viles. 

Arxivat a:

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive