Francesc Castanyer

ERC abandona el govern de Vilassar i deixa el PSC en clara minoria

Els dos regidors republicans trenquen la coalició després de conèixer que l'alcalde Pere Almera havia arribat a acords amb ICV, d'esquenes a ERC.

El govern tripartit de Vilassar de Mar ha anat perdent regidors fins a quedar-se només amb els sis edils socialistes. Els dos representants republicans que mantenien el pacte d'esquerres amb el PSC van anunciar ahir en el decurs del Ple Municipal la seva decisió de passar a l'oposició, seguint els passos del regidor d'ICV, Josep Vargas, que també va abandonar el govern el passat onze d'octubre. Malgrat que el PSC es queda amb sis regidors contra onze a l'oposició (set de CiU, dos ERC, un del PP i un d'ICV), l'alcalde Pere Almera ha dit que continuarà governant en minoria.

La marxa dels dos regidors republicans, Josep Roig i Joan Pera, es deu a una crisi de confiança provocada per l'actitud de l'alcalde, que segons Roig, ha arribat a acords amb l'exsoci de govern, ICV, d'esquenes als republicans. El regidor republicà explica que aquesta ha estat només la gota que ha fet vessar el got, perquè el govern "era insostenible". "No es gestiona, els caps d'àrea no es reuneixen. Hi ha un bloqueig total. Des que ICV trenca la majoria que permet governar, no té sentit continuar", ha dit.

El divorci definitiu entre el PSC i ERC es va començar a gestar després que en el Ple Municipal del passat dia 6 de novembre, el regidor ecosocialista Josep Vargas, justifiqués la seva abstenció en la votació de les ordenances fiscals afirmant que tenia una carta en la qual Almera li assegurava que el PSC passaria a gestionar la cartera de Medi Ambient, que està a mans de Josep Roig, regidor d'ERC. En aquesta carta, Almera també es comprometia a modificar el sistema de recollida de residus urbans i a arribar a acords amb ICV en relació als pressupostos, segons ha explicat el mateix Josep Vargas.

Segons Roig, el govern estava acordant un canvi de cartipàs degut a la renúncia d'una regidora del PSC per motius personals i en aquestes converses ja s'havia plantejat l'opció que ERC cedís la regidoria de Medi Ambient. "L'alcalde no és ningú per arribar a pactes amb l'oposició d'esquenes al govern", ha afirmat Roig. L'edil republicà també ha denunciat que el PSC ha incomplert sistemàticament els pactes de govern amb ERC, entre els quals hi havia l'exclusivitat per ERC en l'area de territori. "Aquesta exclusivitat es vulnerabla constantment per part de l'alcaldia. Hi havia intromissió", ha dit.

El regidor d'ICV, Josep Vargas, s'ha mostrat sorprès per la reacció d'ERC, perquè, segons ha explicat, els representants de l'antic govern tripartit s'havien reunit el dilluns dia 15 de novembre per buscar una via per reconstruir la coalició. En aquesta reunió hi van ser presents, l'alcalde, els dos regidors republicans i el mateix Vargas.

"Em semblava que les relacions eren fluïdes i em sorprèn de veritat que ERC es despengi", ha dit l'edil ecosocialista. Segons Vargas, el dimarts dia 16, Pere Almera va enviar una proposta al ICV amb les bases per a la reconstrucció del tripartit, en la qual estava previst canviar d'alcalde si la represa no funcionava. L'agrupació local d'ICV va donar per bona la proposta, que incoïa els acords previs d'Almera amb els ecosocialistes. Segons Roig, en aquesta reunió convocada a instàncies d'Almera, el regidor d'ICV es va manifestar en tot moment contra la voluntat de reconstruir el tripartit. "Per nosaltres va ser un últim intent, perquè la decisió de deixar el govern la teníem presa des del dia 8 de novembre", ha dit.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive