M.Coll

Els escombriaires de Vilassar de Mar arriben a un preacord amb l’empresa

Aquesta nit en una assemblea general votaran la decisió d'abandonar la vaga indefinida després de tres dies d'acumulació de brossa

Els treballadors del servei de neteja de Vilassar de Mar han firmat aquesta tarda un preacord amb Urbaser, S.A, l'empresa que té la concessió d'aquest servei municipal. L'acord ha arribat després que aquest matí hi hagués un contacte entre ambdues parts en una reunió de reconciliació celebrada a la Generalitat de Catalunya, en la qual els propietaris de l'empresa ja han cedit en algunes de les demandes dels treballadors. Al vespre, es signava un prepacte, considerat bo pels vaguistes malgrat que no plenament satisfactori, ja que té vigència per un any i es comença a aplicar a partir del pròxim gener.

Segons el preacord signat, Urbaser es compromet a la recol·locació sense finiquitació del vuit treballadors acomiadats, amb la condició que siguin traslladats als serveis d'una altra ciutat a mida que sorgeixin noves necessitats. A més, també s'han anul·lat, en part, les diferències entre els convenis dels treballadors de neteja general i els de la recollida selectiva. I, finalment, s'han acordat millores salarials, tant en les mensualitats com en les pagues de Nadal i vacances, i millores socials, com augments en les compensacions en els tres primers dies de baixa.

Encara que el preacord ha estat signat aquesta tarda, els treballadors reunits en assemblea aquesta nit a Vilassar de Mar decidiran, malgrat hi ha pocs dubtes, si abandonen definitivament la vaga. Els vaguistes, segons ha explicat Jaume Batlle, membre del comitè de vaga, els queda el regust de la poca projecció de futur que té aquest preacord, per això han demanat a l'Ajuntament de Vilassar de Mar que solucioni aviat els problemes econòmics que té amb Urbaser i així evitar que la història es repeteixi d'aquí un any.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive