capgros.com

Els alcaldes del sud del Maresme demanen més transports públics terrestres

Els dèficits anuals dels ajuntaments del Maresme en aquest concepte superen els 60.000 euros

Els alcaldes de tots els municipis del sud del Maresme - Alella, Argentona, Cabrera, Cabrils, el Masnou, Montgat, Premià de Dalt, Premià de Mar, Teià, Tiana, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar- van presentar públicament ahir a Teià un acord conjunt per reclamar a la Generalitat de Catalunya i al Consell Comarcal del Maresme millores en els transports públics terrestres. Segons manifesten aquests batlles, aquest tipus de transports en el Maresme són “totalment insuficients per l'increment urbà i demogràfic de la zona, la qual cosa potencia l'ús de vehicles privats, fet que explica la demanda de més vials i la pèrdua dels pocs espais que queden per urbanitzar”.

A més, els dirigents polítics d'aquests municipis també denuncien el greuge comparatiu que pateixen respecte altres comarques pròximes a Barcelona com són el Baix Llobregat o el Vallès Occidental i el fet que hagin de ser les arques municipals les que paguin aquest tipus de transport, una despesa que no poden cobrir. En aquests moments els dèficits anuals en transport públic als ajuntaments del sud del Maresme són quantiosos: 60.000 euros a Teià, Premià de Dalt o Vilassar de Dalt, de 80.000 euros a Alella o de 150.000 euros a Cabrera.

Dèficits que s'incrementen amb el sistema de tarifes integrades: “si abans, per exemple, cobraven un euro per l'autobús de Cabrera a Vilassar, aquest era íntegrament per l'ajuntament, però ara, amb la tarifa integrada, el preu és més barat per l'usuari, però una única quantitat d'euros s'ha de repartir per tots els transports que utilitza el viatger”, explica Carles Rocabert, alcalde de Cabrera. I afegeix: “estem d'acord en abaratir els transports públics, són un dret dels ciutadans, però nosaltres no ens podem fer càrrec de la diferència dels preus”.

Per aquest motiu, els alcaldes demanen a la Direcció General de Ports i Transports de Catalunya la implantació del Bus-Vao, un servei d'autobús que aprofita les àrees de servei de l'autopista per recollir passatgers i l'ampliació de la C-32 amb un carril exclusiu per autobusos o vehícles d'alta ocupació. També es sol•licita una ampliació de la freqüència d'autobusos a cada quart d'hora, ja que ara en algunes localitat només tenen transport públic cada hora.

En segon lloc, i de cara al Consell Comarcal, els alcaldes demanen la potenciació dels transports públics intercomarcals, la regulació d'aquests i la petició d'ajudes financeres pels serveis.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive