El Ple de l’Ajuntament d’Arenys de Mar aprovant la moció de rebuig
El Ple de l’Ajuntament d’Arenys de Mar aprovant la moció de rebuig

Els ajuntaments del Maresme rebutgen la sentència de l’1-O

Tots es van posicionar en contra del veredicte dictat pel Tribunal Suprem que condemna a penes d'entre 9 i 13 anys als líders polítics i activistes socials

La condemna als líders polítics del procés ha tingut una resposta immediata per part dels ajuntaments de la comarca.

El Ple de l’Ajuntament d’Arenys de Mar va aprovar, dimarts 15 al matí, una moció fent públic el seu posicionament en contra de la sentència del Tribunal Suprem i demanant l'amnistia dels presos i preses polítiques i reclamant el dret a l’autodeterminació. La declaració també diu que s’aturi la repressió i demana respecte als drets i la democràcia.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Vilassar de Mar va suspendre els actes institucionals per mostrar el rebuig a la sentència del Tribunal Suprem en el judici del procés i per aquest motiu ajorna el ple extraordinari previst per aquest dilluns 14 d’octubre a les 19 hores i el passa al dilluns 21 d’octubre a les 19 hores. A més, es va programar una sessió plenària extraordinària i urgent pel dimecres 16 amb la intenció d’aprovar una moció, no resolutiva, presentada pels grups municipals d'ERC-Gent per Vilassar de Mar, Junts per Vilassar i Babord, de resposta a la sentència del Tribunal Suprem i per demanar l'amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret d'autodeterminació.

A Argentona, el govern de l'Ajuntament va decretar un tancament institucional per dimarts 15 d'octubre en resposta a la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem en relació al judici de l'1 d'octubre i la causa independentista. Per aquest motiu, l'Ajuntament va romandre tancat i es van establir serveis mínims a la Policia Local i a les escoles bressol municipals.

El ple de l'Ajuntament de Llavaneres va manifestar, dimarts 15 al vespre, el rebuig institucional a la sentència del Tribunal Suprem del judici pel procés del Primer d'Octubre. En una sessió extraordinària i urgent, es va aprovar una moció en què es demana l'amnistia per als presos polítics i es defensa el dret a l'autodeterminació. La declaració també exigeix que s’aturi la repressió i respecte als drets i la democràcia.

Arran de la publicació de la sentència del Tribunal Suprem sobre el judici de l'1 d´octubre, l´Ajuntament de Caldes d’Estrac, sumant-se a altres institucions catalanes, va decidir suspendre tota activitat institucional fins al ple extraordinari i urgent convocat per al dijous 17 d'octubre, com a mostra de protesta.

L’Ajuntament de Cabrera de Mar també va voler manifestar el seu rebuig a una sentència que considera injusta. Per aquest motiu va convocar un ple extraordinari que se celebrarà aquest proper dijous, a les 19.30 h, per tal de tractar la moció de resposta al dictamen proposada per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). A més també va suspendre la celebració del Consell de Govern que estava previst per dilluns 14 a la tarda.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive