M.Coll

El Sant Ramon representa les embarcacions catalanes al Festival del Mar

Aquesta embarcació, recuperada per l'associació Bricbarca de Vilassar de Mar, és en aquests moments el quillat més antic de Catalunya encara en actiu

El quillat Sant Ramon, una embarcació recuperada recentment per l'entitat vilassarenca Bricbarca, serà a partir de demà el vaixell representatiu de la flota catalana en el Festival del Mar, una trobada d'embarcacions antigues que es celebra al Port Vell de Barcelona dins el marc del Fòrum de les Cultures 2004. El Sant Ramon participa en aquest esdeveniment internacional just acabada la seva restauració, que ha tingut una durada de quasi dos anys.

El Festival del Mar, una trobada dedicada als valors de la cultura marítima, es convertirà en la reunió més gran de vaixells clàssics mai realitzada a la capital catalana. A més, la visita de les embarcacions estarà amanitzada amb tallers de navegació i literatura, animacions teatrals, activitats infantils, aules de mar, tertúlies i debats sobre el món del mar.

El Sant Ramon, com la resta d'embarcacions, el diumenge al migdia també participarà a l'espectacle “Veles per la pau”. Tots els vaixells clàssics amarrats al Por Vell de Barcelona, en total uns sis-cents, aniran cap el Port del Fòrum on formaran un gran llaç per la pau.

El Sant Ramon, el vaixell de vela llatina més antic de Catalunya en actiu, va ser construït a Campello (Alacant) l'any 1904. La seva restauració, que va començar a Mataró i ha acabat a Roses, ha estat complerta: s'ha instal·lat un nou motor, necessari per les entrades i sortides de port; s'ha treballat tota la fusta, s'han posat nous pals i veles i s'ha condicionat l'interior de la nau, entre altres tasques. Tot això per convertir un vell vaixell de pesca, que semblava inaprofitable quan va arribar a Mataró, en una magestuosa embarcació que servirà per fer activitats culturals a alta mar. En total, el pressupost d'aquest projecte ha estat de de 153.000 eruos.

El vaixell vilassarenc estarà al Fòrum fins dilluns, 14 de juny, quan iniciarà el seu viatge altre cop cap a Vilassar de Mar, on el proper cap de setmana serà oficialment beneït i presentat a la població, acte que es repetirà diumenge a Mataró. Encara que l'embarcació és propietat de l'Ajuntament de Vilassar, serà emblema d'aquesta població i la gestió i organització de l'activitat es farà des de Bricbarca, la seva ubicació fixa serà el Port de Mataró.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive