Damià del Clot, nou president del Consell Comarcal. Foto: Ajuntament Vilassar de Mar
Damià del Clot, nou president del Consell Comarcal. Foto: Ajuntament Vilassar de Mar

El republicà Damià del Clot, alcalde de Vilassar de Mar, serà el president del Consell Comarcal

Així ho han acordat JxCat i ERC en el pacte de govern de l'organisme, basat en els "valors republicans i la defensa de les llibertats"

Damià del Clot (ERC), actual alcalde de Vilassar de Mar, serà el nou president del Consell Comarcal. Així es posa de manifest en el pacte de govern entre JxCat i ERC. A més, es crearà una vicepresidència de Planificació Estratègica que ostentarà JxCat, una de Relacions Institucionals, que liderarà ERC, i una d'Organització i Recursos (JxCat). Per altra banda, el Consorci de Promoció Turística estarà gestionat per aquesta formació.  Les parts també han decidit que pugui existir llibertat de vot i que les dues formacions puguin presentar mocions i propostes polítiques pròpies. 

JxCat i ERC del Maresme han presentat un pacte per governar el Consell Comarcal els propers quatre anys basat en els valors republicans i la defensa de les llibertats. En un document al qual ha tingut accés l'ACN les dues formacions es comprometen a "recosir les costures de l'independentisme comarcal" i bastir pons d'entesa per treballar "en favor de la independència de Catalunya i la transformació en una República dins el marc de la Unió Europea". Alhora destaquen la necessitat de respondre des del municipalisme a la imminent sentència del Tribunal Suprem contra els líders catalans. L'acord també inclou un ambiciós programa que fixa el pla de mobilitat del Maresme i la gestió del litoral com a prioritats. L'acord que les dues formacions han signat posen en valor "l'hegemonia" de l'independentisme al Maresme, d'acord amb els resultats de les eleccions del 26 de maig i recorda que 24 dels 30 ajuntaments que integren al comarca estan a mans de formacions independentistes. 

"És un pacte que més enllà de garantir la governabilitat al Consell Comarcal perquè entre ERC i JxCat sumem 18 consellers, el que suposa la majoria absoluta, està en sintonia amb els anhels d'emancipació nacional i defensa dels drets i llibertats d'aquest país", ha explicat Josep Pena, president d'ERC al Maresme. El text recorda els esdeveniments polítics que van succeir-se arran de l'1 d'octubre i la "criminalització" del moviment independentista amb l'exili del president i part del govern i la presó decretada pel vicepresident, la resta del govern i la presidenta Carme Forcadell.

Per tot plegat les dues formacions consideren imprescindible "bastir ponts d'entesa" en favor de la independència de Catalunya i la transformació en una República dins el marc de la Unió Europea. Així mateix es comprometen a donar resposta política des del municipalisme a la sentència que en breu dictarà la Sala Segona del Tribunal Suprem contra els líders polítics de catalans. "Estarem al costat del Govern del país i volem llançar un missatge de complicitat amb tothom que defensi la independència, estarem alineats amb l'estratègia que es decideixi", ha explicat el president comarcal. Tot plegat amb la voluntat de "recosir les costures de l'independentisme comarcal" en la recerca de la bona entesa posant sempre per davant el govern de coalició comarcal i el bon funcionament de l'ens. 

Un programa ambiciós 

Pena reconeix que el nou executiu "no entén el vector nacional deslligat del comarcal" però assegura que es tracta d'un pacte ambiciós des del punt de vista programàtic. "Recuperar el pla de mobilitat del Maresme, també avançar en la gestió del litoral i la gestió forestal perquè volem fomentar l'economia verda amb la creació d'un centre de producció d'estella", ha detallat. Així mateix planteja "donar un salt de qualitat en recursos humans i tècnics que permeti al Consell Comarcal del Maresme oferir un millor servei públic tant a les persones com als municipis". 

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive