Judith Vives

El PSC proposa Pere Almera per presidir el CCM

ICV l'accepta però ERC no hi està d'acord i defensa la candidatura d'Antoni Soy

Manuel Mas renunciarà demà, en un ple extraordinari, a la presidència del Consell Comarcal. Però a diferència de l'ajuntament de Mataró, el nom del seu successor a l'ens comarcal encara no està decidit. En una reunió a tres bandes celebrada aquesta mateixa tarda el PSC ha proposat com a substitut a l'alcalde de Vilassar de Mar, Pere Almera, després que el primer candidat Josep Jo, hagi renunciat a presentar-se per les presions rebudes per part d'ICV.

La formació ecosocialista entén que el president del Consell ha de ser un socialista, tal i com queda recollit a l'acord de govern signat el mes de juliol passat, però no accepta Josep Jo per les desavinences sorgides en el mandat passat a l'ajuntament de Dosrius. ICV si que veu amb bons ulls, en canvi, a Pere Almera, un candidat que, segons afirma el president comarcal Màrius Garcia “té prou pes polític i és alcalde d'un municipi on governen les formacions d'esquerres”. Aquestes eren les condicions imposades pels ecosocialistes per recolçar la candidatura que presentés el PSC. Garcia, però, adverteix que ICV només recolçarà Almera “sempre i quan totes les formacions respectin l'acord”, referint-se a la posició crítica mostrada per ERC.

Els republicans no estan disposats a acceptar Almera a la primera. Els republicans estan molestos perquè consideren que el PSC s'està plantejant la successió de Mas com un tràmit enlloc de replantejar-se a fons el pacte de govern. Segons el president comarcal Eduard López “el pacte sense Manuel Mas no seria com és” i adverteix que no s'hi val “a fer un canvi automàtic, sinó que s'ha de mantenir el caràcter estratègic de l'acord”. Per això, afegeix López, cal que el PSC abordi amb ambició el futur del consell perquè sino “la seva projecció en sortirà afeblida”.

ERC defensa la candidatura de l'alcalde d'Argentona, Antoni Soy, perquè consideren que el seu perfil s'ajusta més als objectius definits en el pacte i que passen per convertir l'ens comarcal en un interlocutor real amb administracions superiors.

Les negociacions es reprendran la setmana vinent. El ple d'investidura del nou president comarcal està previst pel dia 11 de maig.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive