capgros.com

El plàstic en desús dels hivernacles es recollirà a Vilassar de Mar

El material es premsarà a la deixalleria mancomunada per facilitar-ne el reciclatge

Els plàstics de recobriment dels hivernacles que ja no facin cap servei es recolliran i es gestionaran per al seu reciclatge a la deixalleria de Vilassar de Mar. Aquesta planta, que depèn dels municipis de Vilassar de Mar, Cabrils i Cabrera de Mar, es converteix així en un dels dos únics punts de recollida de Catalunya juntament amb el del Baix Llobregat.

La comarca del Maresme, i més concretament la zona que envolta el Mercat de la Flor de Vilassar de Mar, es la principal productora de plàstics d'hivernacles de Catalunya al costat del Baix Llobregat. Es calcula que entre les dues comarques es generen, cada any, unes 100 tones de plàstic. Ara, aquest plàstic es podrà portar a la deixalleria mancomunada del Camí del Mig. Una premsa redueix el volum del plàstic i el compacta de manera que en facilita el trasllat a la planta recuperadora de Múrcia. El serevei de recollida de plàstics va entrar en funcionament el passat dia 2 de març.

El Consell comarcal va impulsar, fa uns anys, un estudi al voltant de la problemàtica ambiental relacionada amb els plàstics d'hivernacles, elaborats amb polietilè de baixa densitat, un cop perdent la seva funció. El treball, que va implicar el departament de Medi Ambient de la Generalitat, i diverses entitats agràries, es va concretar en la signatura d'un conveni entre l'Agència de Residus, la Cooperativa Santboiana i l'Ajuntament de Vilassar de Mar segons el qual la Generalitat es comprometia a subvencionar el 100% del cost de dues premses de plàstic d'hivernacle. Els dos municipis que disposen d'aquestes premses, Sant Boi i Vilassar de Mar, es comprometen a rebre tot el plàstic que es produeixi a Catalunya.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive