El Museu de la Punta d'Arenys de Mar, juntament amb els centres museogràfics de Premià de Mar, Barcelona i Terrassa, ha impulsat un circuit tèxtil amb l'objectiu de donar a conèixer un patrimoni poc conegut per al gran públic però d'importància històrica en el món de la indústria catalana, segons han afirmat els seus creadors. La ruta conjunta vol servir per intercanviar informació entre els diferents centres i per dur a terme una política d'adquisicions conjunta i més acurada, sobretot pel que fa a les donacions. L'acord és una bona notícia per Arenys i per Catalunya perquè permetrà mostrar un sector d'una importància cabdal pel país i millorar en coordinació, ha dit la directora del Museu Marès de la Punta d'Arenys, Neus Ribas.
Tot i que aquesta aliança i el circuit previst no té encara plasmació al calendari, es contempla que la ruta guiada durarà tot un dia i que es dividirà en dos recorreguts: Premià-Arenys de Mar i Terrassa-Barcelona. La ruta, que recorrerà pobles amb fàbriques o antigues plantacions de cotó, inclourà un dinar. A més, durant el viatge s'explicarà la història del tèxtil català. Els museus participants pertanyen a diferents institucions i les seves col·leccions se centren de forma monogràfica en els productes tèxtils i la moda.
L'art de la punta
El Museu Marès de la Punta d'Arenys és un museu especialitzat en l'art de la punta i ofereix un ampli repertori de peces. Les puntes les més antigues es remunten al segle XVI- són algunes d'elles úniques, elaborades amb la tècnica ret-fi, o també coneguda com a punta d'Arenys. El Museu també ofereix la possibilitat de conèixer pràcticament totes les tècniques i els estils de l'art de la punta, unes peces d'extraordinari valor per la seva singularitat i la delicadesa del treball.
Comentaris