Una edició anterior del festival Revela'T
Una edició anterior del festival Revela'T

El Maresme serà l'epicentre de la fotografia analògica amb el 'Revela't' de Vilassar de Dalt

El certamen se celebrarà del 7 al 16 de juny i comptarà amb noms com Alberto García-Alix i el fotògraf de l’agència Magnum Bruce Gilden

Les obres d’Alberto García-Alix i el fotògraf de l’agència Magnum Bruce Gilden seran protagonistes del setè festival Revela’t, dedicat exclusivament a la fotografia analògica. El certamen se celebrarà del 7 al 16 de juny amb epicentre a Vilassar de Mar i novament a Barcelona (OFF Revela’t), on segueix ampliant la seva presència fins a 15 espais expositius. A Vilassar el Revela’t presenta 35 exposicions en espais emblemàtics (la Fàbrica de Can Garbat o l’Espai l’Estrella, entre altres), així com tallers, presentacions i projeccions, com el film de García-Alix ‘De donde no se vuelve’, protagonista de l’acte inaugural. El festival pretén exhibir i estimular projectes fotogràfics que reflecteixin la relació de l’ésser humà amb el planeta i enguany té per leitmotiv “Klaatu Barada Nikto”, mítiques paraules del film ‘Ultimàtum a la Tierra’ (Robert Wise, 1951) que pronunciades in extremis, salven la humanitat i amb ella la Terra.

La setena edició del festival Revela’t 2019 oferirà tant a Vilassar de Dalt com a Barcelona desenes d’activitats: tallers, presentacions i projeccions al voltant d’aquesta disciplina artística així com una cinquantena d’exposicions, entre les que hi haurà grans autors com Bruce Gilden (Magnum Photos) o Alberto García-Alix. 

García-Alix, retratista de la Movida madrilenya, és un dels exponents de la fotografia contemporània europea. Pel davant del seu objectiu han passat personalitats com Camarón, Almodóvar, Rossy de Palma i centenars de persones anònimes i paisatges urbans i remots que s’han exposat al Museu Reina Sofia fins a la Xina, Mèxic, Estats Units o Japó, fent-lo mereixedor, l’any 1999, del Premi Nacional de Fotografia del Ministeri de Cultura. García-Alix inaugurarà el certamen, el dia 7 de juny al Teatre La Massa de Vilassar de Dalt, projectant ‘De donde no se vuelve’, vídeo de 40 minuts que recorre la seva vida a través de reflexions i evocadores imatges en blanc i negre realitzades, sempre, en format analògic.

També el nord-americà Bruce Gilden, que des de 1998 forma part de l’agència Magnum, serà present a través de les seves imatges al festival. La seva sèrie de fotografies i retrats Syracuse, 1981, realitzada fa 38 anys a la ciutat novaiorquesa, ha romàs inèdita fins l’actualitat i es podrà veure íntegra, per primera vegada, al Revela’t 2019.

Els espais del Revela’t 2019

El festival Revela’t neix l’any 2013 a Vilassar de Dalt, i quatre anys més tard, mantenint l’epicentre a la població del Maresme, s’expandeix a Barcelona sota el nom d’OFF Revela’t convertint-la en segona seu, així com a Madrid, on el desembre de 2018 s’hi celebra la primera edició hivernal. Per a l’edició d’enguany la seu principal segueix sent Vilassar de Dalt, que acollirà 35 exposicions en espais emblemàtics del municipi: la Fàbrica de Can Garbat, l’Espai L’Estrella, el Museu, la Sala Rajolers i el Teatre de la Massa, així com els carrers i la Plaça de la Vila. Com cada any, també a Vilassar hi tindrà lloc l’acte d’inauguració.

La presència de Revela’t a Barcelona creix fins als 15 espais expositius. Galeries i espais com Valid Foto BCN, Fifty Dots Gallery, Mecànic, Pati Llimona o Can Basté en seran algunes de les subseus.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive