-
-

T. Rodon

El Cros aplaudeix l'arribada d'ajuts però lamenta la passivitat municipal

L'ajuntament d'Argentona presenta un projecte de reforma de Sant Miquel del Cros a la Llei de Barris

Satisfacció però amb reserves. Aquesta és la percepció general entre els veïns del barri de Sant Miquel del Cros que han vist amb bons ulls la proposta de l'ajuntament d'Argentona de presentar una sol·licitud dels ajuts que concedeix la Generalitat de Catalunya a través de la Llei de Barris i, així, efectuar una reforma integral de la zona. Malgrat tot, els veïns recorden al consistori argentonó que han estat molts anys «deixats de la mà de déu». «Ens sentim encara aïllats i les obres de millora que s'han fet fins ara han anat totes a càrrec de les butxaques dels propis veïns», ha criticat el president de l'Associació de Veïns del Cros, Bernabé Arregui.

Els habitants de la zona critiquen que el barri té serioses mancances i que presenta «un estat de deixadesa general» que obliga a fer una forta inversió per solucionar-les. «Hi ha altres coses que si no fossin públiques també les pagaríem perquè si no ho féssim l'ajuntament de ben segur que tampoc ho faria», explica Esther Martín, una de les veïnes de la zona.

Segons els veïns, el barri del Cros presenta problema «injustificables» com la manca de llum o l'absència de voreres o de clavegueram en moltes zones, així com problemes amb l'entrada de l'aigua de la pluja en molts garatges o baixos. «Sembla que no interessem a l'ajuntament d'Argentona perquè sinó fa temps que ja haguessin actuat», ha criticat Martín. Els veïns asseguren que els problemes no només són urbanístics, també de manca de voluntat. Aquest fet es palpa en el cas de l'autobús i la seva freqüència, segons Josep Ibáñez, un usuari habitual: «Estem aïllats de tot i a sobre l'administració no fa res perquè el transport públic serveixi de punt d'unió».

Després que la Generalitat hagi denegat dues vegades els ajuts econòmics, el president de l'Associació de Veïns s'ha mostrat esperançat en què la resolució sigui favorable a la tercera. Segons Arregui, «la classe política ha pres consciència del problema i s'ha posat les piles». Malgrat tot, Bernabé Arregui ha criticat que l'acord firmat l'any 1994 per Cabrera de Mar, Argentona i Mataró no s'hagi complert.

Teràpia de xoc
L'ajuntament ha sol·licitat a la Generalitat més de 900.000 euros, que cobririen el 54% del pressupost. El projecte de reforma integral preveu millores en l'espai públic, adequant els espais lliures entre blocs i fomentant la sostenibilitat. A més, també es contemplen programes de millora social, urbanística o econòmica del barri.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive