El Conseller de Medi Ambient, Salvador Milà, retornarà demà al mar unes tortugues marines que van aparèixer al Delta de l'Ebre i que posteriorment van ser traslladades al Centre de Recuperació d'Animals Marítims (CRAM) de Premià de Mar. Les tortugues són de l'espècie babaua, que està en vies d'extinció encara que és molt comuna a la Mediterrània. Milà retornarà les tortugues al mar juntament amb els nens del campament de la Pau, instal·lat al Fòrum de les Cultures de Barcelona.
Segons ha explicat el director de la Fundació CRAM, Manel Gazo, "vam rebre un avís del parc natural de l'Ebre dels pescadors que la van trobar i ràpidament vam posar en marxa la xarxa de rescat, que va funcionar molt bé, per portar-la fins a Premià de Mar". Segons Gazo, "gràcies a l'estreta col·laboració que tenim amb els pescadors podem donar assistència a molts animals marins que accidentalment queden atrapats en les xarxes".
Al CRAM, les tortugues s'han pogut recuperar de les seves ferides i ara es retornaran al seu hàbitat natural. Des de 1994, la Fundació CRAM porta a terme una intensa campanya de conscienciació a pescadors d'encorda amb la col·laboració de les confraries.
Cada any, quan arriba la temporada d'estiu, la Fundació CRAM posa en marxa la campanya "Ajudem-la", de recuperació de tortugues marines. La tortuga babaua és la tortuga marina més comuna del Mediterrani encara que, segons que ha explicat Gazo, està en perill d'extinció.
La Fundació CRAM es dedica a la recuperació d'animals marins, a la investigació i a l'educació, i té l'únic centre especialitzat i equipat per recuperar animals marins al Mediterrani. El 12 de juliol de 1994 es va inaugurar oficialment el Centre de Recuperació d'Animals Marins de Catalunya (CRAMC), amb seu a Premià de Mar.
Comentaris